Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Λαχταριστό χταπόδι με μαυροδάφνη και ζυμαρικό στριφτό

Λαχταριστό χταπόδι με μαυροδάφνη και ζυμαρικό στριφτό

Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο και όχι μόνο, φαγητό. Μια συνταγή για Χταπόδι με μαυροδάφνη με στριφτό ζυμαρικό. Πατροπαράδοτη υγιεινή και νόστιμη συνταγή.

Υλικά 

1 χταπόδι του 1 κιλού περίπου

2 ξερά κρεμμύδια

1 κουτί τοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

2 δαφνόφυλλα

2 αστεροειδείς γλυκάνισο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη

1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

7-8 κόκκοι πιπεριού

1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

500 γραμμάρια ζυμαρικό στριφτό

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα τοματάκια και αλατοπίπερο. Βράζετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.

Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία (προτιμήστε ελαφρώς “αλ τέντε”), το στραγγίζετε και το λαδώνετε. Το ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.

 

the-14-best-italian-restaurants-in-nyc

Check Also

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κρέπες!

thatslife.gr Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Τις φτιάχνεις εύκολακαι γρήγορα, ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize