Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / NEWS VIDEOS / Κυνήγι ξενοδόχων και πολιτών στο Ρέθυμνο για δήλωση «κρυμμένων» επιφανειών για μείωση των τελών στο σύνολο των δημοτών

Κυνήγι ξενοδόχων και πολιτών στο Ρέθυμνο για δήλωση «κρυμμένων» επιφανειών για μείωση των τελών στο σύνολο των δημοτών

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα στο δήμο Ρεθύμνου σύντομα σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι και τόσο πιστοί στον ακριβή αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνουν συνολικά οι ιδιοκτησίες τους. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης καλεί τους δημότες να σπεύσουν σε δήλωση και ρύθμιση όσο είναι ακόμα καιρός για να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της πρόσφατης νομοθεσίας, έτσι ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για το σύνολο με αιχμή του δόρατος βέβαια, τις μη δηλωμένες επιφάνειες στον τουριστικό κλάδο.

Τέλος στην περίοδο ανοχής αναφορικά με τις μη δηλωμένες επιφάνειες στο δήμο Ρεθύμνου που αποτελούν οικονομική πληγή για το σύνολο των δημοτών, επιχειρεί να βάλει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης. Καλεί τους δημότες να δηλώσουν όσες επιφάνειες, είναι… στην αφάνεια, αφού οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Εάν δηλωθούν τα παράνομα και κρυφά τετραγωνικά μέτρα, τότε υπάρχει η δέσμευση ότι θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη, αφού πλέον θα είναι υπέρ του δέοντος αρκετά για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες και τα έργα του δήμου προς τους δημότες.

Αιχμή του δόρατος στο ζήτημα αποτελούν οι τουριστικές εγκαταστάσεις με το δήμο Ρεθύμνου να βρίσκεται σε συνεργασία με τον σύλλογο ξενοδόχων για να διευθετηθεί και σε αυτόν τον κλάδο το θέμα, μειώνοντας την απαιτούμενη δαπάνη των δημοτών προς το δήμο.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Χιλιάδες Ρεθυμνιώτες τίμησαν την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης και του πυροβολικού, Αγία Βαρβάρα!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.grΠάνδημη ήταν η συμμετοχή λαού και κλήρου στο Ρέθυμνο στον εορτασμό της …

Σχόλια