Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Κύμα ανακαινίσεων στο Ρέθυμνο! – Το airbnb έκανε το θαύμα του;

Κύμα ανακαινίσεων στο Ρέθυμνο! – Το airbnb έκανε το θαύμα του;

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα στο Ρέθυμνο, έπειτα από μια πενταετία διαρκούς ύφεσης. Οι ανακατασκευές κατοικιών με στόχο την τουριστική εκμετάλλευση έχουν λειτουργήσει θετικά για τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του κατασκευαστικού κλάδου.

Η οικοδομική δραστηριότητα ενισχύθηκε περισσότερο σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον όπως είναι το Ρέθυμνο, όπου η αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb έχει πυροδοτήσει ένα κύμα επενδύσεων και ανακατασκευών για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Είναι γεγονός ότι στο Ρέθυμνο τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεκινήσει οι ανακατασκευές παλαιών ακινήτων, καθώς και οι οικοδομήσεις πολυκατοικιών που μετά από χρόνια μπήκαν σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πολεοδομία Ρεθύμνου, διαπιστώνεται ότι το 2018 σε σχέση με το 2017, έχουν ήδη εκδοθεί περισσότερες άδειες δόμησης στους δήμους Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ρεθύμνου.

Η θετική εξέλιξη είναι αρκετά εμφανής ακόμη και σε όποιον περιηγηθεί στο Ρέθυμνο, αφού θα διαπιστώσει ότι κτίρια που δεν είχαν ανακαινιστεί τόσα χρόνια, πλέον έχουν τελείως διαφορετική όψη, ενώ έργα συντήρησης και ανέγερσης νέων οικοδομήσεων φαντάζουν απίστευτο ότι πραγματοποιούνται σε τόσα ακίνητα και οικόπεδα.

Η εικόνα στο Ρέθυμνο ξεκίνησε να αλλάζει

το παραδοσιακό στοιχείο της πόλης παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο,

παράλληλα όμως φαίνεται πιο σύγχρονη και καθαρή…  

…και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και στον τουρισμό και τον επισκέπτη

που θα επισκέπτεται μια πόλη που αν μη τι άλλο, κερδίζει τις εντυπώσεις!

Check Also

Ρέθυμνο – Στα χωριά και τους θεσμούς ο Νίκος Μαλλιαρός

Στην Αμπαδιά, τη νότια πλευρά του Αμαρίου,  βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, 23ης Ιουνίου, ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize