Breaking News

Κρητικιά είχε κάνει την κομπίνα… επάγγελμα

“Βαριά καμπάνα” επεφύλασσε η ελληνική Δικαιοσύνη σε μια 57χρονη γυναίκα, η οποία δικαζόταν προχθές στο Ηράκλειο, καθώς φέρεται να εξαπάτησε περισσότερους από 35 συμπολίτες μας, από τους οποίους έπαιρνε μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού νωρίτερα τους είχε πείσει ότι θα τους εντάξει σε επιδοτούμενα προγράμματα, μεταξύ άλλων και του ΕΣΠΑ.

Η 57χρονη ντόπια, η οποία από τα τέλη του 2011 έως τον Απρίλιο του 2015 είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματά της περισσότερα από 50.000 ευρώ, δικάστηκε και καταδικάστηκε προχθές, ερήμην, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η 57χρονη – σήμερα – γυναίκα είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Παριστάνοντας άλλοτε την υπάλληλο της Περιφέρειας Κρήτης, άλλοτε τη δικαστική υπάλληλο και άλλοτε την… ιδιαιτέρα του δημάρχου Ηρακλείου, αλλά και την υπάλληλο γραφείου βουλευτή, κατάφερε να διατηρεί προς τα έξω το προφίλ ενός ιδιαίτερα σοβαρού και φερέγγυου ανθρώπου.

Δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι άτομο που έχει τις… κατάλληλες γνωριμίες, κατάφερνε να ξεγελά τα υποψήφια θύματά της, αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ακούστηκε και από καταθέσεις μαρτύρων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που έγινε προχθές στο Ηράκλειο, η 57χρονη δε δίστασε να πει ψευδώς σε κάποια από τα θύματά της ότι είναι κουμπάρα με υψηλόβαθμο εισαγγελικό λειτουργό της Κρήτης.

Συνολικά, πάντως, μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών, η 57χρονη γυναίκα κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 51.658 ευρώ. Ειδικότερα, η έκνομη δράση της 57χρονης διήρκεσε, σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, από τα τέλη του 2011 έως τις 28 Απριλίου του 2015.

Εξάλλου, το προφίλ των θυμάτων της 57χρονης επιτήδειας δεν ήταν σταθερό. Όπως αναφέρεται και στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, με το οποίο η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η 57χρονη είχε καταφέρει να ξεγελάσει συμπολίτες μας διαφόρων επαγγελματικών κλάδων: από αγρότες και ιδιωτικούς υπαλλήλους, μέχρι εμπόρους, νοικοκυρές και ελεύθερους επαγγελματίες. Εξάλλου, η 57χρονη κατάφερε να αποσπάσει χρήματα, εξαπατώντας ακόμη έναν οικοδόμο, έναν οδηγό λεωφορείων, αλλά κι έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

Η 57χρονη έπειθε τα θύματά της να της καταβάλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου εκείνη να “τρέξει” τις διαδικασίες που απαιτούνται και να ενταχθούν στα επιδοτούμενα προγράμματα. Τα επίμαχα ποσά δεν ήταν σταθερά. Για παράδειγμα, η καταδικασθείσα πλέον γυναίκα είχε αποσπάσει ποσά των 140, 280, 300, 350, αλλά και 330 ευρώ.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν πολύ μεγαλύτερα ποσά: Σύμφωνα με το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα, μια έμπορος έδωσε στην επιτήδεια 1.060 ευρώ, μια ιδιωτική υπάλληλος 3.000 ευρώ και μια άνεργη 5.000 ευρώ. Εξάλλου, η 57χρονη κατάφερε να αποσπάσει 5.000 ευρώ, αλλά και οικοδομικά υλικά αξίας 2.000 ευρώ από έναν Κρητικό που έπεσε θύμα της.

 

Δικάστηκε ερήμην για απάτη κατ’ επάγγελμα

Η πολύκροτη δίκη διεξήχθη προχθές Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η κατηγορούμενη, η οποία είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο εκδίκασε ερήμην της την υπόθεση.

Τελικά, η Έδρα έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για την πράξη της απάτης κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος και η προξενηθείσα ζημία από την οποία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. Η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή της να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΡεπορτάζΝικόλας Αγγελίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize