Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Κρήτη: Υδροσίφωνας έκανε την εμφάνισή του στη θάλασσα

Κρήτη: Υδροσίφωνας έκανε την εμφάνισή του στη θάλασσα

Ενα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε στον Κουτσουρά, στην Ιεράπετρα από έναν πολίτη. Ένας υδροσίφωνας σχηματίστηκε στη θάλασσα, όπως μπορεί να δει κανείς από το βίντεο που δημοσιεύει σήμερα το ekriti.gr

Οι υδροσίφωνες

Έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι συμβαίνουν στις τροπικές περιοχές, και ότι μπορούν εποχιακά να εμφανίζονται σε εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως στην δυτική ακτή της Ευρώπης, καθώς και τα βρετανικά νησιά και αρκετές περιοχές της Μεσογείου και της Βαλτικής Θάλασσας.

Όμως καθώς οι θάλασσες μας θα θερμαίνονται περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής τόσο περισσότερο θα μας απασχολούν στο απώτερο μέλλον.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφήνει πίσω του τρομερές ζημιές και δεν περιορίζεται μόνο στο αλμυρό νερό. Πολλοί υδροσίφωνες έχουν αναφερθεί σε λίμνες και ποτάμια συμπεριλαμβανομένων των Μεγάλων Λιμνών και του Ποταμού St. Lawrence River.

Οι υδροσίφωνες (Waterspout) είναι στροβιλιζόμενες δίνες αέρα σε επαφή με το έδαφος οι οποίες “κρέμονται” κάτω από κυρίως καταιγιδοφόρα νέφη προκαλώντας υλικές ζημιές ή ακόμα απειλώντας και ανθρώπινες ζωές στο πέρασμα τους. Οι στροβιλιζόμενες αέριες δίνες όταν συμβαίνουν στην ξηρά αποκαλούνται ανεμοστρόβιλοι(Tornado).

Οι ισχυροί υδροσίφωνες είναι μία απειλή για τα σκάφη(αέρα&ξηράς) και τους κολυμβητές. Εάν ποτέ τους συναντήσετε πρέπει να κρατήσετε μια σημαντική απόσταση από αυτά τα φαινόμενα και να είστε πάντα σε εγρήγορση μέσα από τα δελτία καιρού.

Check Also

Κρήτη – Μετέφεραν 1,5 εκατ. ευρώ αλλά δεν γλίτωσαν την… κλήση!

radiolasithi.gr Σκηνικό από ταινία, (δράμα ή κωμωδία δεν το ξέρουμε), λίγο νωρίτερα, το μεσημέρι της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize