Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Ξεκινούν εργασίες για το γήπεδο

Κρήτη – Ξεκινούν εργασίες για το γήπεδο

Ξεκινούν εργασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους στο οικόπεδο που αγοράστηκε δίπλα στο υπάρχον γήπεδο στο Σίσι, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Το μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βραχασίου είχε μπει σε αρχική τροχιά σχεδιασμού με την αγορά, πριν από 2,5 περίπου χρόνια, από τον Δήμο οικοπέδου 8,5 στρεμμάτων δίπλα στο υφιστάμενο γήπεδο. Στόχος η ανάπτυξη μιας νέας αθλητικής υποδομής στη συνολική περίπου 15 στρεμμάτων έκταση.

Σε πρώτη φάση ο Δήμος σε συνεννόηση με τους παράγοντες της ομάδας του Α.Ο. Βραχασίου, που είναι ενήμεροι, εξετάζει το πώς θα προχωρήσει στην κοπή των δέντρων (ελιών) στο οικόπεδο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στη συνέχεια πλαστικός χλοοτάπητας και να προχωρήσει η υλοποίηση του νέου γηπέδου με πιστώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, για τις οποίες έχει δεσμευθεί  ο Περιφερειάρχης.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, η χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του εδάφους θα γίνει από το Δήμο και με τα μηχανήματά του, ενώ «με τα έσοδα που θα προκύψουν από την πιθανή πώληση των κομμένων δέντρων η ομάδα ίσως μπορεί να συμμετάσχει και αυτή σε κάποια μικρά έξοδα». Ο κ. Ζερβός, μάλιστα, τονίζει πως εάν για οποιοδήποτε λόγο η χρηματοδότηση του έργου δεν μπορέσει να προχωρήσει από την Περιφέρεια, ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχει τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει.

«Για το γήπεδο στο Σίσι είναι ξεκαθαρισμένο ότι έχουμε βάλει μπροστά τη διαδικασία για να δούμε πώς θα διαμορφώσουμε τον χώρο, όπως κάναμε και στην Αμμούδα, για να μπορέσει να υλοποιηθεί στη συνέχεια και η υπόσχεση που υπάρχει από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την χρηματοδότηση του γηπέδου. Το ότι προχωρήσαμε στην αγορά ενός οικοπέδου σε μια πολύ δύσκολη εποχή και καταφέραμε και στείλαμε τα χρήματα στο εξωτερικό σε περίοδο capital controls, αυτό και μόνο δείχνει την σαφή μας πρόθεση να προχωρήσει το έργο», σημειώνει.

Για την καθυστέρηση σημειώνει πως οι σχετικές διαδικασίες του Δημοσίου είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες και ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι επ’ αυτού.

Ερωτώμενος δε για μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, ο Δήμαρχος δηλώνει πως «θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο ’19 θα τελειώνει η διαδικασία υλοποίησης, καθώς και στην αντίστοιχη περίπτωση του γηπέδου της Αμμούδας χρειαστήκαμε 2,5 χρόνια για να κλείσουν οι διαδικασίες του Δημοσίου».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Check Also

Κρήτη – Η “γουρούνα” αγρίεψε και τους έφερε τούμπα

anatolh.com Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο στους δρόμους της Κρήτης… Συγκεκριμένα στην περιοχή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize