Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη: Τι θα γίνει με τις κατασκευές μπροστά στα καταστήματα;

Κρήτη: Τι θα γίνει με τις κατασκευές μπροστά στα καταστήματα;

Συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο παλαιό Δημαρχείο (εξαιτίας των εργασιών που εκτελούνται στο χώρο της πρώην ΤΕΔΚ). Παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, των μελών της δημοτικής κοινότητας (Μαμαλάκη Εμμ., Κουτάντου Ελευθ., Μουλιανιτάκη Διον., Χατζηδάκη Αικατερίνης, Μαρκαντωνάκη Ιωαν.), του προέδρου του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου κ. Γιώργου Νεραντζούλη (που παρίστατο και ως μέλος της κοινότητας), καταστηματαρχών και επαγγελματιών της πόλης και του κ. Πασχαλάκη από την Τροχαία, το θέμα που κατά κόρον συζητήθηκε ήταν το Σχέδιο Κανονισμού Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός το ζήτημα που απασχολεί όλους τους επαγγελματίες – σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο – είναι αυτό με τις κατασκευές μπροστά ή απέναντι από τα μαγαζιά και οι ανεμοφράκτες. Όπως τόνισε θα υπάρξει διαφοροποίηση τιμής του χώρου που χρησιμοποιείται από τους επιχειρηματίες. Ο στεγασμένος θα έχει υψηλότερη από το μη στεγασμένο αλλά αυτό θα καθοριστεί μετά τη συνάντηση με το Λιμενικό Ταμείο.

«Από άποψη σχεδίων δεν υπάρχει κάτι καινούργιο από ότι έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος οι κατασκευές που υπάρχουν είτε να νομιμοποιηθούν, είτε να δούμε πως θα τις διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε καταστάσεις αντίστοιχες με του Σισίου. Θα πρέπει ενδεχομένως να κάνετε μια επιτροπή οι μαγαζάτορες μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας και τον Δήμο για να βρούμε μαζί μια λύση. Προσπαθούμε να προλάβουμε να κάνουμε τις πέργκολες τώρα μέχρι τον Μάρτιο και αν με τις διαδικασίες που υπάρχουν δεν τα καταφέρουμε το θέμα θα πάει για τον Οκτώβριο. Δεν πρόκειται να αγγίξουμε μαγαζιά μέσα στη σαιζόν. Είτε θα σας δώσουμε ένα χώρο που θα μπορείτε να τον διαχειριστείτε, είτε θα το αφήσουμε ως έχει και θα προσχωρήσει μετά», είπε αναφέροντας πως το θέμα κρατήθηκε πίσω λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εστιατορίων και μπαρ κ. Νεραντζούλης τόνισε πως οι καταστηματάρχες έχουν λάβει προθεσμία δύο χρόνων να καταθέσουν νέες αιτήσεις για μονιμοποίηση σε πέργκολες χωρίς παράλληλα να πειραχθούν οι επιχειρήσεις τους σε αυτό το διάστημα. Ο κ. Νεραντζούλης υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου μην μπορώντας να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους λόγω της δεινής οικονομικής στενότητας και της καθυστέρησης των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων. Επίσης, στάθηκε στην αύξηση των τελών κατά 60% το τετραγωνικό μέτρο που όπως είπε «μας έχει γονατίσει. Αντί να βοηθήσετε τους επιχειρηματίες και ειδικά αυτές που μένουν το χειμώνα ανοικτοί για να κρατιέται η πόλη ζωντανή, μας έχετε γονατίσει και έτσι δεν μπορείτε να πάρετε ούτε τα παλιά χρεωστικά ούτε τα τωρινά», ανέφερε.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Κρήτη – Διατίθενται 500.000 ευρώ από δήμο για την αγορά ακινήτου

anatolh.com Χωρίς αισθητές διαφοροποιήσεις από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου του 2018, κινείται και …

Σχόλια

Font Resize