Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Τετραήμερο πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων των αδέσποτων ζώων

Κρήτη – Τετραήμερο πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων των αδέσποτων ζώων

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 έλαβε τέλος το τετραήμερο πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων των αδέσποτων ζώων (σκύλοι- γάτες)  στο Δήμο μας. Έγιναν στειρώσεις σε 43 σκυλιά και σε 46 γατιά.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Προστασίας Ζώων  Förderverein Arche Noah Kreta e. V., και τη τριμελή εθελοντική ομάδα με επικεφαλής την  κτηνίατρο κ. Α. Χατζηδιάκου, που συμμετείχαν και είχαν την ευθύνη των στειρώσεων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα των κατοίκων που  ζήτησαν να μας φέρουν κάποιο αδέσποτο για στείρωση.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την υπάλληλο του Δήμου και Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νεκταρία Κασσωτάκη  η οποία είχε όλη την ευθύνη και οργάνωση του προγράμματος .

Επίσης ευχαριστούμε τα μέλη των φιλοζωικών  συλλόγων που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των στειρώσεων καθώς και α)το κατάστημα εστίασης Mamasγια τα γεύματα που προσέφερε τις τρείς από τις τέσσερις ημέρες στα μέλη της εθελοντικής ομάδας στειρώσεων  και β)το κατάστημα  ‘‘Γοργόνα‘‘ για τη μία ημέρα γ) ανώνυμο χορηγό για την προσφορά πρωινών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εκτός από το πρόγραμμα των εθελοντικών στειρώσεων που θα συνεχιστεί , θα προχωρήσουμε και σε σύμβαση με κτηνίατρο για πρόγραμμα φροντίδας-στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

Ζητάμε την ευαισθητοποίηση όλων σας ως προς τη σωστή  αντιμετώπιση  και φροντίδα των αδέσποτων ζώων αλλά και την υπεύθυνη φροντίδα των  δεσποζόμενων ζώων  ιδιαίτερα όσον αφορά τη σήμανσή τους και τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους. 

Η αντιδήμαρχος

Μαρία Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη

Check Also

Κρήτη – Ξεκινούν καθαρισμοί ρεμάτων – Προσοχή των αγροτών στα δίκτυα

radiolasithi.gr Από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize