Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Στον εισαγγελέα οι 5 για τη βύθιση του σκάφους

Κρήτη – Στον εισαγγελέα οι 5 για τη βύθιση του σκάφους

Τα πέντε μέλη πληρώματος του σκάφους που κατάφεραν να πέσουν στη θάλασσα και διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν χθες οι πέντε υπήκοοι Συρίας, μέλη του πληρώματος του σκάφους «MALPAS», που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο, σε βάθος περίπου 800 μέτρων νότια της Κρήτης, όταν του ζητήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα.

Τα πέντε μέλη πληρώματος του σκάφους που κατάφεραν να πέσουν στη θάλασσα και διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παράβαση των άρθρων 277 και 45 του ποινικού κώδικα.

Στο 40μετρο σκάφος που δεν είχε σημαία και φέρεται σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού να μετέφερε ύποπτο φορτίο, είχε ζητηθεί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του σώματος που περιπολούσε στην περιοχή, να πλεύσει στην πλησιέστερη ακτή για έλεγχο.

Το πλήρωμα υπάκουσε, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πορείας του σκάφους αυτό παρουσίασε απότομη κλίση και βυθίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πλήρωμα που κατάφερε να πέσει στη θάλασσα περισυνελέγη σώο και ασφαλές από στελέχη του πλοίου του Λιμενικού και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο Ιεράπετρας για προανάκριση.

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Στην Κρήτη η Ελένη Φουρέιρα!

patris.gr Παρουσία της γνωστής τραγουδίστριας Ελένης Φουρέιρα, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία …

Σχόλια

Font Resize