Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο

Κρήτη – Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο

Και νέες εξελίξεις για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr χθες το μεσημέρι ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε το διαβιβαστικό της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με το οποίο ο φάκελος όλου του έργου από χθες βρίσκεται στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει 30 μέρες προθεσμία για να καταθέσει τις όποιες παρατηρήσεις του, αν υπάρχουν, και να κλείσει το φάκελο γνωμοδοτώντας .

Μόλις ο φάκελος περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο επιστρέφει στο Υπουργείο Υποδομών όπου συνυπογράφεται από τον Υπουργό και την κατασκευάστρια κοινοπραξία επισήμως και αμέσως μετά διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί η συμφωνία .

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις εκτός απροόπτου τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η συμφωνία έρχεται στη βουλή για να γίνει νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το έργο έχει ήδη κηρυχθεί ως οριστικός ανάδοχος που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί το προσεχές διάστημα να εγκαταστήσει το εργοτάξιο κατασκευής στο νέο αεροδρόμιο.

Βοηθός Δημοσιογράφου
Τελειόφοιτη Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Check Also

Στην Κρήτη βρίσκεται η ωραιότερη φυλακή του κόσμου!

cretanbeaches.com Ονομάζεται «Φυλακή» σε τίποτα όμως δε θυμίζει κάτι τέτοιο. Η παραλία που βρίσκεται κοντά …

Σχόλια

Font Resize