Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Στα Δικαστήρια ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παραλαβή του Βαλσαμιώτη

Κρήτη – Στα Δικαστήρια ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παραλαβή του Βαλσαμιώτη

Συζητήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η αίτηση αναστολής που κατέθεσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) για την παραλαβή του φράγματος Βαλσαμιώτη.

Μετά το “εντέλλεσθαι” του υπουργού από τον περασμένο Δεκέμβριο, το φράγμα είναι σε διαδικασία παραλαβής, κάτι το οποίο βρίσκει απέναντι τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) που θεωρεί ότι όλες οι συμπληρωματικές εργασίες και οι αποκαταστάσεις πρέπει να εκτελεστούν από τον ανάδοχο εργολάβο πριν και όχι μετά την παραλαβή του.

Πάντως ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (κατά της οποίας στρέφεται επίσης η προσφυγή) αλλά ούτε το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσαν σήμερα υπομνήματα με τις απόψεις τους στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων και έλαβαν προθεσμία μέχρι την Μ. Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι με την ίδια προσφυγή, ο ΟΑΚ ζήτησε την χορήγηση προσωρινής διαταγής ώστε να αρθεί η εντελεστότητα της πράξης του Υπουργού μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. Αυτό που έχει αποφασίσει ομόφωνα το ΔΣ του Οργανισμού είναι “Να μην αποδεχτεί τη λειτουργία ή χρήση του φράγματος Βαλσαμιώτη αν αυτό δεν καταστεί πλήρως λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές και των προβλεπομένων από την Έγκριση Κανονισμού Ασφάλειας Φραγμάτων – Διοικητική Αρχή Φραγμάτων”.

Θυμίζουμε ότι το έργο εγκαινιάστηκε το 2014, κόστισε περίπου 40 εκ. και δεν παραλήφθηκε ποτέ καθώς ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά στο 1/5 της δυναμικής του.

Check Also

Ρέθυμνο – Εκκλήσεις για χρηματοδότηση και αποκατάσταση του οδοστρώματος στον δήμο Αμαρίου

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Αψήφισε την προειδοποιητική σήμανση και κατέληξε να «καταπιεί» το όχημά του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize