Αρχική / PLUS / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κρήτη – Σε τρία χρόνια τα οκτώ νέα σχολεία

Κρήτη – Σε τρία χρόνια τα οκτώ νέα σχολεία

Πρώτος δήμος στην Ελλάδα, που θα κατασκευάσει σχολεία μέσω ΣΔΙΤ, είναι τα Χανιά, με τον Ειδικό γραμματέα του ΣΔΙΤ, να δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του έργου και την αποπεράτωση του μέσα σε τρία χρόνια.

Το πρωί της Πέμπτης, ο δήμαρχος Χανίων είχε συνάντηση με τον Ειδικό γραμματέα για τις συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Νικόλαο Μαντζούφα και τον ο Γενικό γραμματέα του Δήμου Χανίων Δημήτρη Φραγκάκη.

Το έργο έχει κόστος 40.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνει τα οκτώ σχολεία και το πάρκο Ειρήνης και φιλίας,  ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων,  μέσα στον μήνα Νοέμβριο θα προκηρυχθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και μέσα από αυτή θα είναι υποψήφιοι  έξι ανάδοχοι, και θα επιλεγεί ένας. Αυτά τα 40.000.000 ευρώ  θα αποπληρωθούν από το δημόσιο σε δόσεις, μέσα σε 25 χρόνια.

«Από την αρχή της θητείας μας είχαμε θέσει ως στόχο, να πάμε τα Χανιά μπροστά με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς, διεκδικήσαμε και φέραμε στα Χανιά, το μεγαλύτερο έργο κατασκευής σχολικών μονάδων. Εάν αυτά περιμέναμε να τα έχουμε με τις διαδικασίες του παρελθόντος, θα έπρεπε να περάσουν πολλές δεκαετίες. Τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής, έχουμε ποιοτική κατασκευή σύμφωνα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας, έχουμε γρήγορη παράδοση, έχουμε συντήρηση και καθαριότητα για 25 χρόνια, και έχουμε μηδενικό κόστος για το δήμο Χανίων», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Ο Ειδικός γραμματέας για τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, τόνισε ότι «είμαστε σε μία τεχνική συνάντηση πρώτης δημοπράτησης του έργου, από το δήμο Χανίων, ενός εμβληματικού έργου ΣΔΙΤ, είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, ενώ ακολουθεί η Ρόδος. Το έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή πριν μερικούς μήνες, πολύ σύντομα το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί. Άλλο έργο που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, είναι το κομμάτι του ΒΟΑΚ, από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο, έχει ήδη δημοπρατηθεί ως ένα έργο σύμπραξης δημόσιου ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ειδικός Γραμματέας για τις (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας

Watch this video on YouTube.

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Ρέθυμνο – Ζωάρα οι μαθητές! – Υπάρχουν σχολεία που έχουν μάθημα 1 μόλις μέρα αυτή τη βδομάδα! – Δείτε έγγραφο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Και να ήθελαν, δε θα το κατάφερναν! – Μόνο μία ημέρα μάθημα …

Σχόλια

Font Resize