Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – «Κανενός υποψήφιου το βιογραφικό δεν θα είναι ποτέ επαρκές για μας»

Κρήτη – «Κανενός υποψήφιου το βιογραφικό δεν θα είναι ποτέ επαρκές για μας»

Σε προεκλογική περίοδο έχουμε μπει πλέον για τα καλά και ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι για τις θέσεις των δημάρχων στις πόλεις του νομού Λασιθίου ανακοινώνουν τις προθέσεις τους. Πολλά είναι τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θετικά ή αρνητικά για τους εκάστοτε υποψηφίους. Σχετικό σχόλιο έκανε και ο Γιώργος Τζανόπουλος σε ανάρτησή μας στην ηλεκτρονική έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Αναφέρει:

Και ω του θαύματος αντί να δούμε ποιες θα είναι οι προτάσεις, τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώνουν, οι προθέσεις συνεργασίας κτλ, ασχολούμαστε με το βιογραφικό του κάθε υποψήφιου.
Κανενός υποψήφιου το βιογραφικό δεν θα είναι ποτέ επαρκές για μας. Για όλους έχουμε ράμματα για την γούνα τους και κανένας τους δεν θα τύχει χαλαρής κριτικής από τους δημότες.
Όταν λοιπόν οι υποψηφιότητες είναι μετρημένες και ίσως όχι αυτές που θα προσδοκούσαμε, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή -εμείς ως δημότες- παρά να «βάλουμε τα δυο πόδια του κάθε υποψήφιου σε ένα παπούτσι». Πρακτικά, έχουμε την υποχρέωση να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά τις τοποθετήσεις τους και βεβαίως, με ερωτήματα, προτροπές και προτάσεις να πιέσουμε προς την κατεύθυνση του κοινού συμφέροντος.
Αλλά ποιο μπορεί να είναι το κοινό συμφέρον μας;

Αυτό είναι ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως δημότες καθώς είναι γνωστή η κοινωνική και πολιτική μας απαιδευσιά και ακόμα γνωστότερη η απροθυμία μας να ομονοήσουμε.

Χώρια την ιδιοτελή αντίληψη, αρκετών από εμάς, να κάνουμε τα πολιτικά εξαπτέρυγα του κάθε υποψήφιου… αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!, καταλήγει.

Check Also

Ρέθυμνο – Καλούν να πάρουν μέρος στις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

cretedoc.gr Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από το Συνέδριο της 12-2-2019 στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize