Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Προχωράει ο βιολογικός – Το παραγόμενο νερό θα χρησιμοποιείται για άρδευση

Κρήτη – Προχωράει ο βιολογικός – Το παραγόμενο νερό θα χρησιμοποιείται για άρδευση

Ο βιολογικός της Νεάπολης είναι ένα έργο που πέρασε αρκετές περιπέτειες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να υλοποιηθεί, εντούτοις, εκτός από το αρνητικό της καθυστέρησης, είχε και ένα θετικό, όπως επεσήμαναν, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Πρόεδρος Μανώλης Καραβελάκης και ο Γ. Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης.

Το έργο είχε ενταχθεί το 2010 στο ΕΠΠΕΡΑΑ αλλά απεντάχθηκε λόγω ζητημάτων που προέκυψαν σχετικά με την πληρότητα της μελέτης, ειδικά σε ό,τι αφορά τα αντλιοστάσια που είχαν υπολογιστεί χωριστά ως προς το οικονομικό αντικείμενο υλοποίησης. Επιπλέον, η μελέτη της μονάδας επεξεργασίας με τα χρόνια ξεπεράστηκε από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η μελέτη επικαιροποιήθηκε από τη ΔΕΥΑΑΝ, αφού όταν συντάχθηκε προέβλεπε τεχνολογία αντίστοιχη της παλιάς μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που είχε και ο Άγιος Νικόλαος.

Την είδηση για την υποβολή στην Περιφέρεια Κρήτης της μελέτης του έργου για ένταξη στο ΕΣΠΑ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης) μας έδωσε ο κ. Πεδιαδίτης, σημειώνοντας ότι η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων είναι το τρίτο υποέργο της αρχικής προκήρυξης του αποχετευτικού έργου της Νεάπολης. Το πρώτο ήταν τα δίκτυα αποχέτευσης που ολοκληρώθηκαν στη Νεάπολη, στη Βουλισμένη και στη Λατσίδα.  Στην ουσία, η μελέτη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια έχει ενσωματώσει τα δύο υπόλοιπα υποέργα: Τα δύο αντλιοστάσια και τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η οποία θα κατασκευαστεί προς την πλευρά της Λατσίδας.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε]3.295.000 ευρώ.  Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε απόσταση  0,1 km, Β-Α των ορίων του οικισμού Λατσίδα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Check Also

Κρήτη – Παράδειγμα και υπόδειγμα συνεργασίας στην παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ

anatolh.com Η Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΑΝ εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize