Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη: Παρουσιάζεται η μελέτη για πράσινη διαδρομή και ποδηλατόδρομο

Κρήτη: Παρουσιάζεται η μελέτη για πράσινη διαδρομή και ποδηλατόδρομο

Την μελέτη για την υλοποίηση του έργου: “Δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατοδρόμου στον άξονα οδών Στρ. Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς”, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), ο δήμος Χανίων.

Η εν λόγω μελέτη αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου και την οργάνωση της κίνησης και στάσης -στάθμευσης των οχημάτων στις προαναφερθείσες κύριες οδικές αρτηρίες.

Η δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατόδρομου στον άξονα οδών Στρ. Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δ. Χανίων: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE)». Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενός από τους βασικότερους χρηματοδοτικούς πυλώνες του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020.

Για τα Χανιά έχουν διασφαλιστεί 11.000.000€ από πόρους του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του Ε.Π. «Κρήτη»  για την υλοποίηση έργων, που θα αναβαθμίσουν την πόλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΩΡΑΘΕΜΑ
19:00 – 19:15Έναρξη εκδήλωσης από το Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα  –  Χαιρετισμοί
19:15 – 19:30Εισαγωγή – Ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκη
19:30 – 19:50Παρουσίαση Αρχιτεκτονικής Μελέτης
19:50 – 20:30Τοποθετήσεις – Συζήτηση

Check Also

Κρήτη – Πυρηνοκίνητο αμερικάνικο υποβρύχιο στο νησί

agonaskritis.gr Στη βάση ναυτικής υποστήριξης της Σούδας έφθασε την Πέμπτη το υποβρύχιο USS Florida (SSGN 728), όπως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize