Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Πακέτο από το καράβι με δεκάδες χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα

Κρήτη – Πακέτο από το καράβι με δεκάδες χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 26χρονου και μιας 26χρονης, προέβησαν, το πρωί της Δευτέρας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου σε φορτηγό Ι.Χ. όχημα (τύπου βαν), το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό την 26χρονη, εντοπίστηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, επιμελώς κρυμμένα πίσω από συσκευασίες ρολών χαρτιού υγείας, είκοσι πέντε (25) χαρτοκιβώτια μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τα οποία περιείχαν δέκα χιλιάδες τετρακόσια (10.400) πακέτα τσιγάρων και χίλιες διακόσιες (1200) συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη.

Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα στο σύνολο τους στερούνταν τελωνειακού ελέγχου καθώς δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το όχημα , τέσσερις (04) συσκευές κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα (170€) ευρώ.

Βοηθός Δημοσιογράφου
Τελειόφοιτη Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Check Also

Πάνω από 15.000 στρέμματα έγιναν… στάχτη στην Κρήτη

cretapost.gr Πάνω από 500 ήταν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2018 στην Κρήτη με τις …

Σχόλια

Font Resize