Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Κρήτη – Οι βιολογικοί καθαρισμοί λειτουργούν σωστά ανέφερε ο Θοδωρής Πατεράκης

Κρήτη – Οι βιολογικοί καθαρισμοί λειτουργούν σωστά ανέφερε ο Θοδωρής Πατεράκης

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης αναφέρθηκε και στον περιφερειακό σχεδιασμό απορριμμάτων.

«Οι αναφορές περί αλλαγής του δεν είναι σωστές. η Κρήτη είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα που υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Αρχών και της Περιφέρειας και κοινή αποδοχή όλων του περιφερειακού σχεδιασμού. Ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή του, αλλά η πίεση ώστε να υλοποιηθεί γρήγορα», επεσήμανε.

Για τα όσα προβλέπονται για την Σητεία επεσήμανε την δημιουργία Μονάδας Διαλογής Απορριμμάτων προϋπολογισμού 20 εκατομ. ευρώ, που θα λύσει- όπως τόνισε- το πρόβλημα των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια. Στην μονάδα θα μεταφέρονται και τα απορρίμματα της Ιεράπετρας, ενώ στην Ιεράπετρα θα μεταφέρονται τα οργανικά απόβλητα της Σητείας. Μέχρι την κατασκευή της Μονάδας, προβλέπεται στη Σητεία η δημιουργία ενός νέου κυττάρου στην περιοχή Μούμιες -βρίσκεται σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας, που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για την επόμενη πενταετία όπως επισημάνθηκε, προϋπολογισμού 2,7 εκατομ.

Οι βιολογικοί

Παράλληλα ο κ. Πατεράκης εστίασε στους βιολογικούς καθαρισμούς. «Λειτουργούν σωστά», σημείωσε. «Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια κατάφερε να λύσει σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων».

Είπε και για τους νέους βιολογικούς, που δημιουργήθηκαν σε τοπικές κοινότητες, εκσυγχρονίστηκαν, αλλά και για τον σχεδιασμό για την συνέχεια. Στο πλαίσιο ανέφερε ότι «βρίσκονται σε φάση ΜΠΕ οι βιολογικοί στα Αχλάδια, την Τουρλωτή, την Σφάκα, με την ολοκλήρωση των οποίων κλείνει ο κύκλος σχεδόν του συνόλου των μεγάλων οικισμών που έχουν βιολογικούς». Μίλησε για τους σύγχρονους βιολογικούς των Αρμένων, Χανδρά, Ζήρου, της Ζάκρου, του Χαμεζίου, της Μαρωνιάς, των Λιθινών, της Συκιάς του Παλαικάστρου, που εκσυγχρονίστηκε και τώρα θα υποβληθεί πρόταση για επέκταση. Για τον βιολογικό της Σητείας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 3,2 εκατομ.  για εκσυγχρονισμό κι αναβάθμιση, ενώ το νερό θα χρησιμοποιείται για άρδευση στην συνέχεια σε ένα μεγάλο τμήμα της εδαφικής περιφέρειας της Τ.Κ. Σκοπής.

Μ.Ψ.

Check Also

Κρήτη – Δελτίο Τύπου για αποκομιδή απορριμμάτων ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σητείας ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize