Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΥΓΕΙΑ / Κρήτη – Νέα τμήματα, περισσότερες κλίνες και νέες ιατρικές ειδικότητες στο νοσοκομείο

Κρήτη – Νέα τμήματα, περισσότερες κλίνες και νέες ιατρικές ειδικότητες στο νοσοκομείο

Μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και την παροχή υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών Υγείας για τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης, σηματοδοτεί η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (υπ’ αριθμ: 6166/Τεύχος Β΄/31-12-2018) του νέου Οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

O νέος Οργανισμός, ήταν προτεραιότητα της Διοίκησης και προβλέπει νέα τμήματα, νέες ειδικότητες και περισσότερες κλίνες στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, οι κλίνες νοσηλείας αυξάνονται από 460 σε 480. Επίσης προβλέπονται και 200 κλίνες, οι οποίες εντάσσονται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που περιλαμβάνει τρεις (3) ξενώνες και δύο (2) οικοτροφεία.

Οι θέσεις των μόνιμων ιατρών με το νέο Οργανισμό αυξάνονται από 187 σε 197, ενώ γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας καθώς συστήνεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.

Εκτός από την ΜΕΘ Παίδων, στο νοσοκομείο Χανίων συστήνονται και οι παρακάτω ειδικές μονάδες:

-1. Δερματολογική.

-2. Ενδοκρινολογική.

-3. Αγγειοχειρουργική.

-4. Παιδοορθοπεδική.

-5. Μετααναισθητικής Φροντίδας.

-6. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

-7. Παιδοψυχιατρική.

Με το νέο Οργανισμό προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η στελέχωση των ανωτέρω νέων ειδικών μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν.

Σημειώνεται τέλος ότι μικρότερης έκτασης αλλαγές πραγματοποιούνται με το νέο Οργανισμό και στην διάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του Γ.Ν. Χανίων, με σημαντικότερη αλλαγή την σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΗΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

Check Also

Ρέθυμνο – Οι αιτήσεις για ιδιωτικές επενδύσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης της υπαίθρου δίνεται μέσα από το τοπικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize