Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Κρήτη – Μπαράζ επαφών για τουριστικό project στο νησί – Μεγάλο το αγοραστικό ενδιαφέρον

Κρήτη – Μπαράζ επαφών για τουριστικό project στο νησί – Μεγάλο το αγοραστικό ενδιαφέρον

Partner για την αξιοποίηση έκτασης συνολικά 2.689 στρεμμάτων που κατέχει στη Σητεία και όπου σχεδιάζεται επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, αναζητά η εταιρεία Ικτίνος Μάρμαρα.

Η γνωστή εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής μαρμάρου που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον κλάδο του τουρισμού “τρέχει” την τελευταία 10ετία τη συγκεκριμένη επένδυση, έχοντας εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών αδειών.

To project της Σητείας με την ονομασία Το Sitia Bay Resort, είχε δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Dolphin Capital Investors (DCI), καθώς όμως η τελευταία προχώρησε στην πώληση του χαρτοφυλακίου της, η Ικτίνος εξαγόρασε το ποσοστό (79,6%) της κοινής εταιρείας Latirus Enterprises Ltd.

Όπως αναφέρει το capital.gr, κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς η Ικτίνος είχε ανακοινώσει πως για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα αναζητηθεί μεγάλη επενδυτική τουριστική-ξενοδοχειακή αλυσίδα, προκειμένου να το αναπτύξει και το εκμεταλλευτεί, με ή χωρίς τη συμμετοχή της Ικτίνος Ελλάς. Η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεση αυτή κατά την παρουσία της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών, όπου σημειώθηκε πως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που συζητούν την εξαγορά του τουριστικού project ή μέρους του, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Επιδίωξη της εταιρείας είναι να υπάρξει συμφωνία μέσα στο 2019, με ένα τίμημα άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Το Sitia Bay Resort, σε έκταση συνολικά 2.700 στρεμμάτων στη Σητεία, ιδιοκτησίας της Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα χωρητικότητας 85 τουριστικών σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν συνολικά 300 πολυτελείς κατοικίες.

Από την έκταση συνολικά 2.689 στρεμμάτων, 556 περίπου στρέμματα είναι παραθαλάσσια στον όρμο Φανερωμένης στην Σητεία Κρήτης και τα υπόλοιπα 2.133 περίπου βρίσκονται χίλια μέτρα νοτιότερα, στο οροπέδιο Σώπατα Μεσοράχης του Δήμου Σητείας στην Κρήτη.

Η Ικτίνος στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2018 αναφέρει πως έλαβε τις σχετικές άδειες για έργα υποδομής στην στην περιοχή ιδιωτικής πολεοδόμησης της έκτασης. Επιπλέον, ξεκίνησαν πρόδρομες εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης δρόμων εντός των εκτάσεων.

 

Check Also

Ο πολιτιστικός τουρισμός ενισχύει το κλίμα ειρήνης!

tour-market.gr Σε ειρήνη και ευημερία των κοινοτήτων οδηγεί ο πολιτιστικός τουρισμός που προάγει την πολιτιστική κλήρονομία, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize