Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Κρήτη – Μειωμένη κίνηση στην εστίαση και τη διασκέδαση από τον τουρισμό

Κρήτη – Μειωμένη κίνηση στην εστίαση και τη διασκέδαση από τον τουρισμό

Σε πλήρη αντιστοιχία με την εικόνα που παρουσιάζουν οι τοπικές αγορές και η κίνηση στα καταστήματα σε όλη σχεδόν την Κρήτη βρίσκεται η κατάσταση των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και στον Άγιο Νικόλαο, όπως λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωστής Ζαχαριάς, με τον συνολικό τους τζίρο να είναι πεσμένος σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο των δύο προηγούμενων σαιζόν περίπου κατά 30%.

Όπως σημειώνει, τα ξενοδοχεία της περιοχής, έχοντας υποστεί πίεση και βλέποντας ότι ο κόσμος είναι λίγος σε σχέση με αυτόν που περίμεναν, έχουν δώσει τύπους προσφορών για άτομα που έχουν έλθει στην περιοχή μας τελευταία στιγμή, που όπως λέει είναι σε χαμηλό ποιοτικά επίπεδο. «Με κόσμο που δεν ξοδεύει και δεν κυκλοφορεί για να τονώσει και ουσιαστικά την κίνησηόλοι αυτοί οι τουρίστες επιστρέφουν στα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα η νυχτερινή ζωή στον Άγιο Νικόλαο να πάσχει πάρα πολύ», τονίζει.

Εν γένει οι καταναλώσεις των επισκεπτών μέχρι σήμερα είναι σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριά σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης σε σύγκριση με το 2017 και το 2018 να έχει πάρει την κάτω βόλτα και να φθάνει σε μείωση μέχρι και ποσοστό 30%. Μία πτώση, που αναπόφευκτα συμπαρασύρει και τα τουριστικά και εμπορικά καταστήματα της πόλης (και το ανάποδο).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Check Also

Τι πρέπει να προσέχουν τα ξενοδοχεία και οι τουρίστες στις πισίνες

tornosnews.gr Οι πινακίδες ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας είναι απαραίτητες για την τήρηση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize