Breaking News

Κρήτη – Μεγάλη χαρά για το ανάδοχο ζευγάρι που φροντίζει το νεογέννητο κοριτσάκι από το νοσοκομείο

Ασφαλώς, η είδηση των ημερών σε τοπικό επίπεδο είναι η υιοθεσία του νεογνού, που φιλοξενήθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μέχρι να εξελιχθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει η διαδικασία αναδοχής του από οικογένεια που είχε διατυπώσει σχετικό αίτημα.

Το ζευγάρι που θα υιοθετήσει το παιδί, έφτασε χθες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, έζησαν με αγωνία τις τελευταίες μέρες τις ατέλειωτες ώρες μέχρι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την αναδοχή. Οι άνθρωποι έζησαν τον δικό τους Γολγοθά, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και φρόντισαν να είναι πρωί- πρωί στο ΓΝΑΝ, θέλοντας με αγωνία να δουν από κοντά «τον πρώτο λαχνό του λαχείου», που έτυχε στη ζωή τους.

«Ετοίμασαν όλα τα χαρτιά κι όταν έφτασαν στο τελευταίο κι ήρθαν στο Νοσοκομείο να δουν το παιδί, η χαρά τους δεν περιγραφόταν. Μόλις είδαν το παιδί ξέσπασαν σε κλάματα. Όχι απλά το θέλανε, αλλά είχαν τρελαθεί ήδη από τη χαρά τους», τονίζει ο Συντονιστής Διευθυντής της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Κατάσος.

Το κλίμα συγκίνησης δεν έλειψε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας των αναδόχων στην κλινική. Η ανάδοχη μητέρα από την μεγάλη χαρά που βίωνε έβρισκε φυσιογνωμικές ομοιότητες του νεογέννητου με τον ανάδοχο πατέρα, ενώ οι παιδίατροι ακολούθησαν τη διαδικασία των εξετάσεων και παρουσίασης της φροντίδας που απαιτείται να έχει το κοριτσάκι, μέχρι να το αναλάβει η παιδίατρος που θα το παρακολουθεί.

«Ήταν μια συγκινητική ατμόσφαιρα. Έδειξε πραγματικά την ανθρωπιά των καινούριων γονέων. Πραγματικά νιώθω πως το παιδί πάει σε πολύ καλά χέρια. Αυτό είναι το βασικό που μας κάνει πάντα να αγωνιούμε. Ίσως αυτό το παιδί να έχει βρει γονείς που θα το αγαπούν παραπάνω κι από τους φυσικούς. Πιστεύω πως κι αυτοί θα είναι ευτυχισμένοι αλλά και το μωρό θα μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον κατάλληλο», τόνισε ο κ. Κατάσος.

 

Η διαδικασία

Οι ανάδοχοι γονείς θα περάσουν ένα διάστημα που θα κριθούν για την ικανότητά τους από την κοινωνική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης. Εξάλλου πριν το πρώτο τρίμηνο της ζωής τους, δεν προχωρά η υιοθεσία νεογέννητων.

Στην πορεία, λοιπόν, θα κριθεί η ικανότητά τους να φροντίσουν το παιδί για να το υιοθετήσουν πλέον.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η αναδοχή, είναι μια προσωρινή διαδικασία ενώ η υιοθεσία είναι η εγκεκριμένη, μετά από την δοκιμασία της αναδοχής, μόνιμη γονική σχέση του παιδιού με τους γονείς.

«Εμείς τους είπαμε να πάνε όλα καλά και να περάσουν κάποια στιγμή μεγαλώνοντας λίγο το παιδί για να τους δούμε και να μάθουμε την πορεία του παιδιού», ανέφερε ο Συντονιστής Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής.

 

Έδωσαν απλόχερα αγάπη

Υπενθυμίζεται πως στο διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολάβησαν από τις 5 Ιουλίου, που γεννήθηκε το κοριτσάκι η τοπική κοινωνία έδειξε έντονο το πρόσωπο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, με καθημερινή παρουσία. Έτσι, πολίτες πήγαιναν να δουν το παιδί, έφερναν δώρα και ρουχαλάκια, το φρόντισαν και είχαν δείξει εξαιρετική ευαισθησία και αγάπη.

Ήταν πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον των ανθρώπων, αφού, εξήγησε και χθες ο κ. Κατάσος, δεν υπήρξε στιγμή κατά την παρουσία του παιδιού στο Νοσοκομείο που να μην εκφράστηκε η έμπρακτη βοήθεια για το παιδάκι αυτό με την παρουσία και την φροντίδα ανθρώπων που έδωσαν απλόχερα την αγάπη και την ζεστασιά που δεν του έδωσαν οι φυσικοί του γονείς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize