Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Κρήτη – Η τραγωδία διαρκείας ενός νοσοκομείου

Κρήτη – Η τραγωδία διαρκείας ενός νοσοκομείου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με μεγάλη ανησυχία διαβάσαμε την ανακοίνωση της κ. Διοικήτριας των Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου που αφορά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Το κείμενο αποτυπώνει μια δύσκολη κατάσταση για τα Νοσοκομεία του νομού μας και ειδικότερα για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Συγχρόνως δείχνει και μια προσπάθεια της Διοίκησης να αποστασιοποιηθεί από την σοβαρή αυτή κατάσταση, να αποποιηθεί των ευθυνών της και να την υποβαθμίσει.


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απλώς περιγράφει την δύσκολη κατάσταση ως τρίτο πρόσωπο, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στα αίτια που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, χωρίς καμιά αναφορά σε ευθύνες αλλά και χωρίς καμιά νύξη στους επόμενους σχεδιασμούς και στις πιθανές λύσεις.


Οι υπηρεσίες των Νοσοκομείων αφορούν όλους τους κατοίκους του Νομού και θα πρέπει να δοθούν, με αίσθημα ευθύνης, σαφείς και καθαρές απαντήσεις.


1. Πως και γιατί οδηγήθηκε το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του νομού σε αυτή την κατάσταση (γιατί εκτός από τα προβλήματα στα χειρουργεία υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα στην παθολογική και ακτινολογική κλινική στο οποίο δεν γίνεται καμιά αναφορά). Γιατί κανένας δεν προέβλεψε (η πρόβλεψη αποτελεί μέρος της διοίκησης) την εξέλιξη αυτή.


2. Τι προβλήματα δημιουργούνται στο ΓΝΚΥ Σητείας λόγω μετακίνησης του ιατρού αναισθησιολόγου.


3. Πόσο αυξήθηκαν οι διακομιδές προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου και με τι κόστος αλλά και τι κινδύνους για τους ασθενείς.


4. Ποιος είναι ο σχεδιασμός, με σαφές χρονοδιάγραμμα, της Διοίκησης του ΓΝΑΝ αλλά και της ΔΥΠΕ για να λυθεί το πρόβλημα στα Νοσοκομεία του νομού μας αλλά και για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων.


Στη διαδικασία μιας Διοίκησης, και μάλιστα ενός Νοσοκομείου, ασφαλώς υπεισέρχεται το τυχαίο γεγονός (π.χ. ασθένεια ενός προσώπου) αλλά υπάρχει και η πρόβλεψη για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και η έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού που βαρύνει την κυβέρνηση.


Οι κάτοικοι του Νομού Λασιθίου δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Οι Διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και η Διοίκηση της ΔΥΠΕ οφείλουν να βρουν λύση σήμερα. Οφείλουν να ενδιαφερθούν πρωτίστως για την υγεία των κατοίκων και όχι για την ομιλία του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο. Επιβάλλεται από την θέση τους να ενδιαφερθούν για την ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και όχι για την κομματική συγκέντρωση και την ομιλία του υπουργού που έχει τίτλο «το χθες, το σήμερα και το αύριο της Δημόσιας Υγείας». Αν πράγματι ενδιαφέρονται για «το σήμερα και το αύριο στη Δημόσια Υγεία» ας έρθουν στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου να κάνουν την ομιλία και να δώσουν συγχρόνως λύσεις.
Διαφορετικά ας παραιτηθούν ή ας ακυρώσουν την κομματική ομιλία ως ελάχιστη ένδειξη ευθύνης και ευθιξίας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Υποψήφιος Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Νομού Λασιθίου

Check Also

Κρήτη – Στο νοσοκομείο ανήλικος ποδηλάτης μετά από τροχαίο

neakriti.gr Ο 16χρονος από την Ιεράπετρα είχε Άγιο – Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε Τροχαίο ατύχημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize