Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Φυλάκιση ή απεξάρτηση η λύση για τον 29χρονο;

Κρήτη – Φυλάκιση ή απεξάρτηση η λύση για τον 29χρονο;

Την άλλη διάσταση απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δράση ενός 29χρονου χρήστη ουσιών στην Ιεράπετρα, ο οποίος έχει προβεί σε σειρά κλοπών σε καταστήματα της Ιεράπετρας, όμως παραμένει ελεύθερος με εντολές του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, λόγω της χρήσης ναρκωτικών, έδωσε σήμερα  η Μαριλένα Χατζάκη από το ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη, τη δομή που ασχολείται με χρήστες και τις οικογένειές του, αλλά και η μητέρα του χρήστη που επικοινώνησε με το Ράδιο Λασίθι και έδωσε τη δική της οπτική πάνω σε όσα έχουν συμβεί.

Η δράση του 29χρονου έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό τόσο στις αστυνομικές αρχές της Ιεράπετρας όσο και σε καταστηματάρχες της πόλης που επίμονα έχουν επικοινωνήσει με το Ράδιο Λασίθι και ζητούν να δοθεί προστασία στους ίδιους αλλά και τις επιχειρήσεις τους.

Η κα Χατζάκη τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είναι πως η φυλάκιση δεν είναι πάντα η λύση σε τέτοια προβλήματα και σε τέτοιους ανθρώπους, και το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια προσωρινή λύση σε όσους αισθάνονται απειλή, όχι όμως και ασφάλεια σε μακροχρόνια προοπτική.

Λύση θα ήταν να αποφασίσει ο Εισαγγελέας την υποχρεωτική παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης και θεραπείας, και ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει την κατάλληλη οικογενειακή και κοινωνική στήριξη ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του, αφού όπως τόνισε η κα Χατζάκη τα εξαρτημένα άτομα πάρα πολύ σπάνια αποφασίζουν μόνα τους να διακόψουν τη χρήση και να παρακολουθήσουν ανάλογα προγράμματα. Το ίδιο θα μπορούσε όπως είπε να κάνει και ανεξάρτητα η οικογένεια του 29χρονου, ώστε να ενημερωθεί σωστά, να βοηθηθεί και να μπορέσει με καλύτερους όρους να δώσει πίσω βοήθεια στον 29χρονο.

Από την πλευρά της η μητέρα του 29χρονου, σε επικοινωνία που είχε με το Ράδιο Λασίθι, θέλησε να κάνει γνωστό πως και η ίδια αλλά και όλη της οικογένεια εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την εξάρτηση του, και έχουν και οι ίδιοι αντιμετωπίσει προβλήματα είτε κλοπών αλλά και επιθέσεων από τον 29χρονο. Η ίδια τόνισε πως βρίσκεται σε απόγνωση χωρίς να μπορεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα, ενώ και η ίδια ζήτησε χθες από τον Εισαγγελέα να στείλει τον γιο της σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης, για να λάβει την αρνητική απάντησή του, αφού κάτι τέτοιο όπως της είπε, δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικά αλλά μόνο με τη θέληση του 29χρονου.

Check Also

Κρήτη – 1.265.000 € για την ανακαίνιση του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου

neakriti.gr Το έργο αφορά σε εκτεταμένες κτιριακές εργασίες πλήρους ανακαίνισης των υποδομών Σε ένα χρόνο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize