Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Εργαζόμενοι σε αεροδρόμιο υποχρεώνονται να περπατάνε χλμ. στo σκοτάδι για να παρκάρουν

Κρήτη – Εργαζόμενοι σε αεροδρόμιο υποχρεώνονται να περπατάνε χλμ. στo σκοτάδι για να παρκάρουν

Το πρόβλημα στάθμευσης των οχημάτων των εργαζομένων του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» συζήτησαν την περασμένη Πέμπτη τα μέλη του Συλλόγου με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, δημοτικής εταιρίας που διαχειρίζεται το χώρο πάρκινγκ δίπλα στο αεροδρόμιο, δε μπορούν από τις 17 του μήνα να σταθμεύουν εκεί, καθώς, σύμφωνα με αντίστοιχη ανακοίνωση των εργαζομένων του “Ν. Καζαντζάκης”  “προορίζεται να αξιοποιηθεί εξολοκλήρου για την εξυπηρέτηση ιδιωτών και μεγαλοεταιρειών το επόμενο διάστημα».

Η «λύση» που προτάθηκε στους εργαζόμενους που καθημερινά πηγαινοέρχονται δυο και τρεις φορές στο αεροδρόμιο, όλο το 24ωρο, είναι να παρκάρουν έναντι της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου ΣΕΑΠ εντός του ακινήτου του Δήμου Ηρακλείου ή όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «σε μια αλάνα  850 μ. μακριά από το αεροδρόμιο». Εκτός αν πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ.

Όπως εξηγεί το σωματείο, τα παραπάνω σημαίνουν ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών εργαζόμενες μητέρες, υποχρεώνονται να περπατούν ένα σχεδόν χιλιόμετρο μέσα στα σκοτάδια, «στις 2 ή στις 4 τα ξημερώματα όπου ξεκινούν ή τελειώνουν τη βάρδια τους», για «δύο, τέσσερις, έως και έξι φορές τη μέρα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που δουλεύουν σπαστά και τρίσπαστα».

Δείτε αναλυτικά την πρόσφατη ανακοίνωση της “ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ”

«Η διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει τους εργαζόμενους του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” ότι από 17/05/2019 θα σταθμεύουν έναντι της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου ΣΕΑΠ εντός του ακινήτου του Δήμου Ηρακλείου. Μετά την οριστική διαμόρφωση του ακινήτου, το αντίτιμο για μηνιαία στάθμευση θα ανέρχεται στο ποσό των 10,00€».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Βλέπετε το ποσό των 10€ που κατέβαλαν έως τώρα οι εργαζόμενοι για να σταθμεύουν τα οχήματα τους και να πάνε στη δουλειά τους δεν είναι αρκετό για τους ισολογισμούς της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε, όπου προτιμά να φιλοξενεί rent a car και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες για να αυξήσει τα κέρδη της.

Μάλιστα σκεπτόμενοι τάχα τους εργαζόμενους, τους πρότειναν να μεταφερθούν σε μια αλάνα στα 850μ μακριά από το αεροδρόμιο, όπου για ένα διάστημα θα είναι δωρεάν έως ότου τοποθετηθούν οι μπάρες και οι μηχανισμοί για να καταβάλουν εκεί τον οβολό τους οι εργαζόμενοι! Δεν έλειψαν και οι προτάσεις του στυλ «όποιος επιθυμεί, μπορεί να πληρώνει 50€ (400% αύξηση) και να παραμείνει στο πάρκινγκ».

Αυτοί που κόπτονται για τους εργαζόμενους να μας απαντήσουν πως θα πηγαίνουν από και προς τα οχήματα τους, στην σκοτεινή, έρημη, απομονωμένη αλάνα, οι εκατοντάδες νέες γυναίκες, οι μητέρες που εργάζονται στο αεροδρόμιο, στις 2 ή στις 4 τα ξημερώματα όπου ξεκινούν ή τελειώνουν τη βάρδια τους. Πως θα περπατούν σχεδόν 1khm 2 – 4 έως και 6 φορές την ημέρα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που δουλεύουν σπαστά και τρίσπαστα. .

Το ΔΣ της ΕΙΥΗ και οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουμε πίσω από το αίτημα για Δωρεάν και άμεσα προσβάσιμο χώρο στάθμευσης. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχτούν για ακόμη μια φορά να σκύψουν το κεφάλι για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη 2-3 μεγαλοεταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από εκείνες τις παρατάξεις και δημοτικές αρχές, νυν και προηγούμενες που έχουν μετατρέψει τη δημοτική περιουσία σε επιχείρηση. Καλούμε όλες τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Ηρακλείου να τοποθετηθούν δημόσια για το οξυμένο πρόβλημα των εργαζομένων.

Η μαζική συμμετοχή στο σωματείο μας, η οργανωμένη αντιμετώπιση όλων τον προβλημάτων που αφορούν τη ζωή του εργαζόμενου, από το χώρο στάθμευσης έως το μισθό, τη σύμβαση, το ωράριο κλπ είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους.»

Check Also

Κρήτη – Αυξάνεται το ποσοστό των Ινδών για το νέο αεροδρόμιο

neakriti.gr Πότε αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο διεθνές αεροδρόμιο; Και με τη «βούλα» αυξάνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize