Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Ένοχος… ξανά για τη χασισοφυτεία στο θερμοκήπιο

Κρήτη – Ένοχος… ξανά για τη χασισοφυτεία στο θερμοκήπιο

Ένοχος… ξανά κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ο 54χρονος, σήμερα, άνδρας που είχε συλληφθεί το 2016 καθώς καλλιεργούσε πάνω από 600 δενδρύλλια κάνναβης μέσα στο θερμοκήπιό του στην Ιεράπετρα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών – πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας η οποία είχε πληροφορίες για την δράση τόσο του πατέρα όσο και του γιου.

Οι άνδρες της αστυνομίας έθεσαν τους δύο άνδρες σε παρακολούθηση και στις 10 Μαΐου 2016 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Οι αρχές έκαναν έλεγχο στο θερμοκήπιο που διατηρεί ο 52χρονος στην Ιεράπετρα και εκεί βρέθηκαν 906 δενδρύλλια χασίς ύψους έως και 1,60 μ. τα οποία και ξεριζώθηκαν.

Μέσα στον χώρο του θερμοκηπίου βρισκόταν ο 52χρονος ο οποίος και συνελήφθη ενώ ο γιος του ήταν σε μία αγροικία που υπήρχε δίπλα στο θερμοκήπιο με τις αρχές να του περνάνε τις χειροπέδες.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην αγροικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα εργαλεία τα οποία οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Η πρωτόδικη απόφαση

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και στο εδώλιο κάθισε ο 52χρονος αγρότης και ο 22χρονος γιος του.

Ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 χρόνια και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, η απόφαση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη ενώ αθωώθηκε ο 22χρονος γιος του.

Check Also

Ρέθυμνο – Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες σε σπίτι 45χρονου

protothema.gr Το όπλο εστάλη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν είχε …

Σχόλια

Font Resize