Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Αυτές είναι οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ !

Κρήτη – Αυτές είναι οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ !

Στον εξορθολογισμό και στην μεσομακροπρόθεσμη εξυγίανση της ΔΕΥΑΗ στοχεύει ο νέος προτεινόμενος κατάλογος της Δημοτικής Επιχείρησης

Στον εξορθολογισμό και στην μεσομακροπρόθεσμη εξυγίανση της ΔΕΥΑΗ στοχεύει ο νέος προτεινόμενος κατάλογος της Δημοτικής Επιχείρησης. Για την σύνταξή του χρειάστηκαν να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι κάτωθι:

1) Οι κατηγορίες τιμολόγησης από 21 έγιναν 9 συν την κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου, που η ισχύς του είναι μέχρι τις 31-12-2019.

2) Η αποχέτευση από 60% επί της αξίας του καταναλισκόμενου ύδατος μειώθηκε στο 50% με ταυτόχρονη διαγραφή των παγίων ποσών για ύδρευση και αποχέτευση πάνω από 36 m³, που κυμαίνονταν από 0,86 – 4,18 ευρώ

3)Οι πολυκατοικίες στο εξής θα τιμολογούνται όπως το οικιακό τιμολόγιο με τις αντίστοιχες κλίμακές του

4)Οι χρεώσεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ ενοποιήθηκαν σε μία κατηγορία

Να σημειωθεί ότι στον εν λόγω διαμορφωμένο τιμοκατάλογο της ΔΕΥΑΗ θα υπάρξει μία μικρή προσαύξηση που δεν θα έχει επίπτωση στα έσοδα της Επιχείρησης, αλλά θα αποτελέσει έσοδο του Δημοσίου. Το λεγόμενο περιβαλλοντικό κόστος θα επιβαρύνει τον τιμοκατάλογο μόλις υπάρξει η σχετική γνωστοποίηση της Αποκεντρωμένης, ενώ το ποσό που θα εισπράττεται θα αποδίδεται στο Δημόσιο.

Αισιόδοξος για το σχέδιο – πρόταση της ΔΕΥΑΗ ,που έρχεται ως πρόταση στο μεθαυριανό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Γιώργος Βουρεξάκης: « Με την πρόταση μας φιλοδοξούμε να βάλουμε σε ρότα εξυγίανσης τη ΔΕΥΑΗ. Προσδοκούμε αύξηση των εσόδων της τάξης του 10%, περίπου ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 1.300.000 ευρώ. Εισάγουμε νέες κατηγορίες καταναλωτών, εξορθολογίζοντας τα ποσά που θα πληρώνουν. Και αν υπολογίσουμε και τις αλλαγές που θα επιφέρουν στα έσοδα της ΔΕΥΑΗ οι αλλαγές στα υδρόμετρα που έχουμε ήδη ξεκινήσει ελπίζουμε βάσιμα πως θα έλθουν άλλα 15% χρήματα στη ΔΕΥΑΗ που σε βάθος χρόνου θα βγάλουν την επιχείρηση από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται»!

Αυτές είναι οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ !
Του Αντώνη Παντινάκη

Check Also

Ακατάσχετο – Για ποιους και πόσο αυξάνονται τα ποσά – Παραδείγματα και προϋποθέσεις

newsbomb.gr Mε αύξηση του ποσού που δεν µπορεί να κατασχέσει το Δηµόσιο για όσους ρυθµίζουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize