Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη: Απάντησε ο Γερμανός Πρέσβης για τις Γερμανικές επανορθώσεις

Κρήτη: Απάντησε ο Γερμανός Πρέσβης για τις Γερμανικές επανορθώσεις

Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις απάντησε, μεταξύ άλλων ο Γερμανός Πρέσβης κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κρήτης. Η ενίσχυση της οικονομικής-επιστημονικής συνεργασίας αλλά και οι Γερμανικές αποζημιώσεις βρέθηκαν στην «ατζέντα» της συνάντησης Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακίνωση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο διεύρυνσης-ενδυνάμωσης της συνεργασίας της Κρήτης με την Γερμανία στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, αλλά και το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Γενς Πλαίτνερ που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης συνεργασιών με την Γερμανία στον οικονομικό, τουριστικό, πολιτισμικό, ερευνητικό-επιστημονικό τομέα. Ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον κ. Πλαίτνερ για την επίσκεψη, επισήμανε την υποχρέωση της Γερμανίας στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα δεινά, καταστροφές,  που προκλήθηκαν στο νησί μας στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ο Γερμανός Πρέσβης επεσήμανε: «Είναι μια ιστορική ευθύνη για εμάς, πολλά χωριά υπέφεραν από την Γερμανική κατοχή το γνωρίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ο Γερμανός πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται στο νησί μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, δεν μπορείς να γνωρίζεις την Ελλάδα αν δεν έχεις επισκεφθεί την Κρήτη.

Σε δηλώσεις που έγινε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν το νησί μας όπως είναι ο τουρισμός,  η προώθηση των προϊόντων μας στη Γερμανική αγορά,  η συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού, με τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στο νησί ενώ υπάρχουν περιθώρια αύξησης. Συζητήσαμε επίσης και το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, ότι, πρέπει η Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έγιναν από την Γερμανική κατοχή  και στην Κρήτη».

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ανέφερε: «Δεν μπορείς να γνωρίζεις την Ελλάδα αν δεν έχεις επισκεφθεί την Κρήτη. Η Κρήτη είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες, επίσης υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι στο νησί Γερμανικής καταγωγής. Θέλουμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα, στα logistics, στην ενέργεια, στον πολιτισμό. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία την οποία θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Κρήτη Μαριάνα Ζουριδάκη.

Παράλληλα ο πρέσβης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ευρέως ενδιαφέροντος, όπως το Προσφυγικό και ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος στην Κρήτη, ενώ ο κ. Plötner συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτιά του Ηρακλείου στην έρευνα του Euromonitor για τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. «Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες προτιμούν κάθε χρόνο το Ηράκλειο. Είναι μια πολύ ζωντανή πόλη που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες και διαθέτει μεγάλη τουριστική δυναμική» δήλωσε ο Γερμανός Πρέσβης σχετικά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini.

Check Also

Ρέθυμνο – Ξεκινούν τα θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από το ΚΕΚΑΠΕΡ

Θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ θέλοντας να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize