Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Κρήτη – Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ!

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ | ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ | 19:00 | ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ

 

Στα χέρια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ δίνει η ελληνική κυβέρνηση όλο και περισσότερες εκτάσεις της χώρας για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκών βάσεων. Η ανάγκη του ελληνικού ιμπεριαλισμού να ανέβει επίπεδο στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, ώστε η αστική τάξη να αποκτά μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των κερδών, είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο φονιάδων και σε πραγματική πολεμική μηχανή που δολοφονεί χιλιάδες στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η βάση της Σούδας στα Χανιά έχει επεκταθεί, ενώ μετά από συναντήσεις εκπροσώπων της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης, ήδη δρομολογείται η εκμετάλλευση εκτάσεων σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα αλλά και Ηράκλειο Κρήτης για νέες εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν στις δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τη δυνατότητα να πνίγουν στο αίμα ολόκληρους λαούς, στέλνοντάς τους στην προσφυγιά και το θάνατο.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει μέσα στη θητεία της ό,τι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσει το ελληνικό και το ξένο κεφάλαιο, συνεργαζόμενη με κυβερνήσεις και κόμματα από όλο το αντιλαϊκό πολιτικό φάσμα (σοσιαλδημοκρατία μέχρι ακροδεξιά) εντός κι εκτός ΕΕ, βουτώντας τον ελληνικό λαό σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια. Οι αποπροσανατολιστικές προεκλογικές δηλώσεις για αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, για ανθρωπιστικές κινήσεις από πλευράς της και για επιδόματα φτώχειας ή αυξήσεις μισθών είναι κοροϊδία για την εργατική τάξη, όταν η ίδια, μαζί με τα αστικά μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης, ξερογλείφονται για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα και πάσει θυσία τα συμφέροντα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Ποιον νομίζουν ότι θα πείσουν, όταν, την ίδια στιγμή που έχουν φτάσει την κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων παροχών σε εξευτελιστικά επίπεδα, έχουν κατακτήσει την πρωτιά στην ΕΕ σε χρηματοδότηση για πολεμικούς εξοπλισμούς με βάση το ΑΕΠ, βαθαίνοντας ραγδαία  τον αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής τους;

 

Το τοπικό κράτος, με τους δήμους και την περιφέρεια Κρήτης, συμπλέουν με την κυρίαρχη πολιτική και έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τη λειτουργία και το ρόλο της βάσης της Σούδας, αλλά και αντίστοιχα για το τι θα γίνει με την πιθανότητα νέας βάσης στο νομό Ηρακλείου. Μπροστά στα συμφέροντα του ντόπιου τουριστικού κεφαλαίου, η εργατική τάξη και η πληττόμενη νεολαία στην Κρήτη παρακολουθεί με οργή τη μετάλλαξη του νησιού σε ορμητήριο δολοφόνων με τις ευλογίες των λίγων που διοικούν και εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική.

 

Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα οφείλουν να τους σταματήσουν και να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Καθήκον μας είναι να χαράξουμε μια ανεξάρτητη εργατική πολιτική που στόχο της δε θα έχει να κλέψει και να υποδουλώσει τους γείτονες μας, αλλά να διασφαλίσει το ψωμί και την ελευθερία των λαών σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ειρήνης. Από αυτή τη θέση παλεύουμε για ένα αντιπολεμικό-αντικυβερνητικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου, στοχοποιώντας ως εχθρό τους λίγους ιδιοκτήτες του μεγάλου πλούτου στη χώρα μας. Σε αυτή τη βάση καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος, όχι απλά να καταγγείλουν την αναβάθμιση της ΝΑΤΟικής και αμερικάνικης παρουσίας στην περιοχή μας και την εξάπλωση των βάσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά στο σχεδιασμό κινητοποιήσεων που θα ακυρώσουν τα σχέδια ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, ώστε να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

 

  • Αλληλεγγύη, φιλία, ειρήνη των λαών.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι υπόλοιπες βάσεις. Καμία νέα βάση του ΝΑΤΟ!
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια, έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ.
  • Όχι στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων.
  • Οι λαοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους έξω από την ιμπεριαλιστική επιδιαιτησία και τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, χωρίς νονούς και προστάτες.

 

Όλοι και όλες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18 Οκτώβρη στις 19:00 στην πλατεία της Δημ. Αγοράς στα Χανιά.

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

(τοπικές οργανώσεις Χανίων)
συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize