Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη: Αναβλύζει νερό το οποίο χάνεται – Αυτοψία επί τόπου

Κρήτη: Αναβλύζει νερό το οποίο χάνεται – Αυτοψία επί τόπου

Επισκέφθηκαν την τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου ο διευθυντής του ΙΓΜΕ Γιάννης Κοϊνάκης και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κος Μαρίνος Κριτσωτάκης, προσκεκλημένοι του δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να γίνει αυτοψία και να προταθούν λύσεις σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν 27 χρόνια από τη αστοχία της ανόρυξης μιας γεώτρησης που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρτεσιανές πιέσεις και να αναβλύζει νερό το οποίο χάνεται.

Επειδή φέτος είναι μια χρονιά λειψυδρίας και οι αρτεσιανές πιέσεις έχουν μειωθεί ,ο δήμος έκρινε σκόπιμο να εξετασθεί το πρόβλημα με τα σημερινά δεδομένα γιατί πιθανόν οι παρεμβάσεις να είναι ευκολότερες .

Εξετάσθηκαν οι υπάρχουσες παλαιότερες μελέτες που θα ληφθούν υπόψιν και περιμένουμε να κατατεθούν προτάσεις από τους θεσμικούς φορείς (ΙΓΜΕ και Διεύθυνση Υδατων ).

Είναι κάτι δύσκολο μας επισήμαναν ,αλλά δεσμεύθηκαν να μας υποβάλλουν πρόταση σύντομα για να γίνει η παρέμβαση την τρέχουσα χρονιά.

Θα υπάρξει βέβαια και μια πρώτη κοστολόγηση ενώ θα μας εκτιμήσουν και τις πιθανότητες επιτυχίας των προτάσεων αντιμετώπισης.

Παρόντες εκτός από το δήμαρχο ήταν ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκος Τσουκνάκης ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κος Παπαδάκης Γιώργος και παλαιοί πρόεδροι του χωριού ,ο κος Σαντιμπαντάκης ,ο Νίκος Παπαδάκης αλλά και πολλών κατοίκων του χωριού.

Η πολυπληθής αυτή παρουσία δείχνει την αγωνία του κόσμου για τη αντιμετώπιση του προβλήματος που όπως προαναφέραμε προκλήθηκε πριν 27 χρόνια.

Νίκος Λαντζανάκης

Αντιδήμαρχος Σητείας

Check Also

Κρήτη – Θολό και βρώμικο νερό στις βρύσες – Εδώ και 10 μέρες, αγοράζουν όπως λένε εμφιαλωμένο νερό

neakriti.gr Όχι μόνο δεν μπορούν να το πιούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν ούτε μπάνιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize