Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη: Ανάσα για πρώην επιχειρηματία…που ρύθμισε τα χρέη του

Κρήτη: Ανάσα για πρώην επιχειρηματία…που ρύθμισε τα χρέη του

Ανάσα αποτέλεσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για έναν πρώην ιδιοκτήτη καφενείου,με 6 δάνεια σε 2 τράπεζες και συνολική οφειλή 133.159,00 ευρώ, με 6 δάνεια σε δύο τράπεζες, ο οποίος πέτυχε βάσει της Προσωρινής Διαταγής του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, με καταβολή μηνιαίας δόσης 50 ευρώ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , πρόκειται για 42χρονο άνεργο σήμερα δανειολήπτη, έγγαμο, πατέρα ενός ανηλίκου παιδιού χωρίς κανένα οικογενειακό εισόδημα, καθώς και η σύζυγος του δηλώνει άνεργη.

“Το σημαντικό σε αυτήν την Προσωρινή Διαταγή είναι ότι, το δικαστήριο του Ηρακλείου ,δεν του προσέδωσε την εμπορική ιδιότητα αλλά αυτή του μικρεμπόρου , καθώς δεν πιθανολογήθηκε ότι τα κέρδη του ,ήταν αποτέλεσμα του σωματικού του μόχθου, δεδομένου ότι τα ακαθάριστα έσοδά του ήταν περί της 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ δεν απασχολούσε προσωπικό, απορρίπτοντας ως ουσία αβάσιμης της προταθείσας έντασης των πιστωτριών “περί εμπορικής ιδιότητας”” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη» μπορεί ο κάθε δανειολήπτης είτε απλός δανειολήπτης, είτε επαγγελματίας , ακόμα και μικρο έμπορος ,να επικοινωνεί με τα γραφεία της Ένωσης που λειτουργούν στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα τηλ.284202014

Check Also

Κρήτη – Το κουβέρ που κανονικά δεν χρεώνεται και άλλα που πρέπει να ξέρετε για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, των καλοκαιρινών διακοπών, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize