Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρήτη – Αλλάζουν τις ισορροπίες τα κοιτάσματα – Έρχεται συμφωνία Ελλάδος με Total-Exxon Mobil-ΕΛΠΕ – Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία

Κρήτη – Αλλάζουν τις ισορροπίες τα κοιτάσματα – Έρχεται συμφωνία Ελλάδος με Total-Exxon Mobil-ΕΛΠΕ – Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία

Διανύουμε ίσως την πιο επικίνδυνη και συνάμα πιο εποικοδομητική περίοδο για την χώρα μας, σχετικά με την πορεία εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, και ειδικά στην ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης από την επερχόμενη υπογραφή συμφωνίας με ελληνο-αμερικανική κοινοπραξία, ενώ οι Τούρκοι παρακολουθούν με άγριες διαθέσεις κατά της χώρας μας.

Στόχος για την κυβέρνηση η Κρήτη και τα απίστευτα κοιτάσματα που διαθέτει, τα οποία θα δοθούν σε κοινοπραξία Αμερικανών και ΕΛΠΕ, εξοργίζοντας παράλληλα και την άλλη «σύμμαχο» της χώρας μας την Γερμανία, που βλέποντας ότι χάνει το ενεργειακό παιχνίδι, ετοιμάζεται να πουλήσει εξεζητημένα πυραυλικά συστήματα στον Ερντογάν για να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο μήπως και αλλάξει το γούρι για το Βερολίνο.  

Πληροφορίες της energypress αναφέρουν ότι στις 27 Σεπτεμβρίου, προετοιμάζεται η υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης για τα δύο θαλάσσια “οικόπεδα” νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την κοινοπραξία “Total-Exxon Mobil-Ελληνικά Πετρέλαια”.

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ξεκινά προσπάθειες για την προσέλκυση νέων επενδυτών στις αδιάθετες από τον “γύρο Μανιάτη” θαλάσσιες παραχωρήσεις του Ιουνίου και νότια της Κρήτης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας προσδιορίζεται προς το τέλος του χρόνου με αρχές του 2019.

Οι Γερμανοί βλέποντας την αδύνατη πρόσβαση τους στην Κρήτη, Ιόνιο και άλλου πιθανότατα θέλουν «φασαρία» σε Αιγαίο -Α.Μεσόγειο, στην οποία διεκδικούν μάλιστα και μερίδιο στο σχέδιο ανοικοδόμησης της Συρίας.

Για αυτό και το Βερολίνο ως προς την χώρα μας, φέρεται αποφασισμένο να προμηθεύσει με γερμανικούς πυραύλους της εταιρίας «TDW» τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε συζήτηση που θα υλοποιηθεί κατά την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο.

Άλλες πληροφορίες φέρουν την γερμανική αμυντική βιομηχανία να προμηθεύει το τουρκικό ναυτικό με εξειδικευμένους πυραύλους υποβρυχίων IDAS, οι οποίοι εξουδετερώνουν ελικόπτερα, σκάφη επιφανείας ακόμα και στόχους στην στεριά και οι οποίοι θα προσδώσουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στα νέα τουρκικά υποβρύχια στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Watch this video on YouTube.

Όλα αυτά όντως εταίροι και δανειστές της Ελλάδος οι Γερμανοί εδώ και 8 χρόνια.

Στην ουσία όμως  η Ανατολική Μεσόγειος έχει καταστεί η πιο επικίνδυνη περιοχή του πλανήτη και αυτό δεν οφείλεται στη Ρωσία, τη Συρία ή το Ιράν αλλά αποκλειστικά στην Τουρκία που απαιτεί μεγάλο μερίδιο στην περιοχή.

Ο Ερντογάν ετοιμάζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο για εξορύξεις στο Αιγαίο σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές, διότι το «Φατίχ» φέρεται να έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η δεινή οικονομική κατάσταση δεν εμποδίζει τον παμπόνηρο Τούρκο ηγέτη να στοχεύει ειδικά με την αγορά δευτέρου πλωτού γεωτρύπανου στο Αιγαίο αυτήν την φορά και σε περιοχή γεμάτη με τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, νοτίως της Καρπάθου και Ρόδου.

Πρόκειται για παλαιό σχέδιο που «κουμπώνει” τέλεια με την προσπάθεια οριοθέτησης της αποκαλούμενης Μεσογειακής ΑΟΖ, όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι, η οποία συμπεριλαμβάνει όλως τυχαίως αυτά τα πλούσια θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής οικονομικής ζώνης και κάτω από την Κρήτη.

Μόνο που ο αμερικανικός 6ος στόλος θα περιπολεί μόνιμα πλέον (για όσους δεν το έχουν υπόψιν) στο Αιγαίο-Α.Μεσόγειο μαζί με τον ελληνικό και γαλλικό, για την διασφάλιση  τεράστιων σε αξία συμφωνιών, σαν αυτής των «Total-Exxon Mobil-ΕΛΠΕ με την Αθήνα για τα κοιτάσματα στην Κρήτη, ενώ όλοι αυτοί δεν αστειεύονται σε καμία περίπτωση.

 

Check Also

Ελληνικές επιχειρήσεις προμηθεύουν το CERN από στυλό μέχρι εξειδικευμένα υλικά

ΑΠΕ - ΜΠΕ Ένα βήμα πιο κοντά στις προμήθειες του CERN βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize