Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Κρήτη – Ακόμα και -60% τα μεταφορικά δια θαλάσσης με το ισοδύναμο – Ενημέρωση στο Ρέθυμνο

Κρήτη – Ακόμα και -60% τα μεταφορικά δια θαλάσσης με το ισοδύναμο – Ενημέρωση στο Ρέθυμνο

Μετά από εντατική προσπάθεια, μια αδικία για την Κρήτη, αποκαθίσταται, αφού ολόκληρη πια η περιφέρεια και οι επιχειρηματίες, μπορούν να ενταχθούν στο μεταφορικό ισοδύναμο από 1ης Ιουλίου.

Σε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο μέτρο, ενώ στη συνέχεια οι όποιες απορίες θα λύνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της αναπτυξιακής Κρήτης.

Από 1 Ιουλίου και μετά την νήσο Χρυσή και την Γαύδο, εντάσσεται στο μεταφορικό ισοδύναμο, ολόκληρη η περιφέρεια Κρήτης και απευθύνεται σε πρώτο στάδιο αποκλειστικά στις επιχειρήσεις του νησιού που θα δουν μείωση στο μεταφορικό τους κόστος από θαλάσσης, σε ποσοστό 40% – 60% σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του μεταφορικού ισοδύναμου κι έπειτα η αναπτυξιακή Κρήτης, μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες προκύψουν.

Μετά από πολλές προσπάθειες, συναντήσεις με φορείς της Κυβέρνησης, προτάσεις και υπομνήματα, αλλά και με την επιστημονική τεκμηρίωση της σχετικής αναγκαιότητας από την μελέτη του πανεπιστημίου Πειραιά, οι επιχειρήσεις της Κρήτης είναι οριστικά επιλέξιμες για χρηματοδότηση μέρους του μεταφορικού τους κόστους, κάτι που πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα.

Οι επιχειρήσεις που σίγουρα δικαιούνται την ένταξη στο μεταφορικό ισοδύναμο, είναι αυτές του κλάδου του τουρισμού, της αγροκτηνοτροφίας, όπως και του εμπορίου χονδρικής και λιανικής. Έτεροι τυχόν κλάδοι αποκλείονται από το μέτρο, αφού ήδη έχουν ευεργετικές ρυθμίσεις του μεταφορικού τους κόστους με άλλους τρόπους.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Check Also

Κρήτη – Βρέθηκε οβίδα στη θάλασσα -100 μέτρα από την ακτή

haniotika-nea.gr Οβίδα μέσα στη θάλασσα στο Καστέλι,100 μέτρα από την ακτή, βρήκε χθες πολίτης. Όπως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize