Κρήτη – 37 Γαλάζιες Σημαίες κατέκτησε ο νομός Λασιθίου

Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων. Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Συνολικά η Κρήτη βραβεύτηκε με 115 Γαλάζιες Σημαίες. Αναλυτικότερα ο  Νομός Ρεθύμνου βραβεύτηκε σε 17 ακτές, ο Νομός Ηρακλείου σε 26, ο Νομός Χανίων σε 35 και ο Νομός Λασιθίου σε 37 ακτές.

Μία από τις Γαλάζιες Σημαίες του Νομού Λασιθίου απέσπασε η παραλία που διαχειρίζονται από κοινού τα ξενοδοχεία ΕΡΜΗΣ και CORALHotel, του ομίλου AVRAHOTELSCOLLECTION.

Στην εκδήλωση έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου στην παραλία των ξενοδοχείων, εκτός από την διεύθυνση του ξενοδοχείου, παρευρέθηκανη περιβαλλοντική ομάδα, στελέχη και προσωπικό των ξενοδοχείων καθώς επίσης αρκετοί πελάτες και λουόμενοι στην παραλία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Avra Hotels Collection Κος Πελεκανάκης μετά την βράβευση δήλωσε: «Στον σημερινό κόσμο που ζούμε και που η αγωνία για το μέλλον του πλανήτη διαρκώς μεγαλώνει, ο διεθνής θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας» είναι άμεσα συνυφασμένος με τις βασικές αρχές της αειφορίας που προτάσσουν το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα που απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μιας χώρας, την ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή εικόνα που εκπέμπει ο κάθε προορισμός»

Στο σύνολο τους τα ξενοδοχεία του ομίλου AVRA HOTELS COLLECTION σε εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του ομίλου,  υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον που αφορούν μεταξύ άλλων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη σημαντική λήψη μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize