Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Κρήτη – 2.000 άτομα στο λιμάνι φέρνει κάθε Τετάρτη το «Crown Iris»

Κρήτη – 2.000 άτομα στο λιμάνι φέρνει κάθε Τετάρτη το «Crown Iris»

Σε 36 μετρώνται μέχρι στιγμής τα κρουαζιερόπλοια που έχουν καταπλεύσει από τις 26 Απριλίου μέχρι σήμερα αλλά και όσα ακόμη αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι Αγίου Νικολάου μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Ο αριθμός αυτός, όπως επεσήμανε η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, είναι και ποσοτικά αλλά και ποιοτικά αισθητά διαφοροποιημένος από την περυσινή χρονιά. Σύμφωνα με τις αναγγελίες κατάπλου που έχουν δώσει φέτος, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να δέσει στο λιμάνι μας είναι το «Crown Iris», στις 19 Νοεμβρίου.

Όχι μόνο γιατί πέρυσι στον Αγιο Νικόλαο κατέπλευσαν μόλις 22 κρουαζιερόπλοια, αλλά γιατί εκτός από την μεγάλη αύξηση που έχουμε φέτος, τα παλιά πλοία «Royal Iris» και «Golden Iris» αντικαταστάθηκαν από το «Crown Iris» που φτάνει τα 220 μέτρα μήκος. Το σπουδαιότερο όμως ποιοτικό στοιχείο, που μας διαφοροποιεί από την περυσινή χρονιά είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο που δένει κάθε Τετάρτη στο λιμάνι, μεταφέρει πολλαπλάσιους επιβάτες – κατά μέσο όρο 1.500 – 1600 άτομα – και 500 άτομα πλήρωμα. Κάθε Τετάρτη, δηλαδή, στην πόλη κυκλοφορούν περί τα 2.000 άτομα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την τοπική αγορά. Το εξίσου πολύ σημαντικό ποιοτικό στοιχείο είναι ότι φέτος, όλος αυτός ο κόσμος, έχει την ευχέρεια να περάσει περισσότερες ώρες στην πόλη, αφού το πλοίο δεν αποπλέει στις 6 μ.μ. όπως τα παλιά «Iris», αλλά στις 10 μ.μ.,  τόνισε η Λιμενάρχης.

Για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοϊας ο πλοίαρχος του «Crown Iris» ζήτησε εξ αρχής και έγινε δεκτό, παρά τον διαφορετικό αρχικό σχεδιασμό ασφαλείας στο λιμάνι, να δένει κάθε φορά στη νέα προβλήτα και όχι στην παλιά, που παρείχε μεγαλύτερη απομόνωση και πιο ευχερή έλεγχο. Δεδομένου ότι μεταφέρει Ισραηλινούς, το σχέδιο ασφαλείας που εφαρμόζεται, κατόπιν συνεργασίας και με τις επίσημες Ισραηλινές αρχές, είναι δρακόντειο… Η αλλαγή προβλήτας υπαγόρευσε και την εκτεταμένη αναθεώρησή του… Το νέο πλοίο εξ άλλου έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 60 μ. από τα «αδέλφια» του, γεγονός που οδήγησε τον πλοίαρχο να επιλέξει τη νέα προβλήτα για ασφαλή πρόσδεση.

Την ημέρα και για όσες ώρες παραμένει στη νέα προβλήτα, το μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού είναι κλειστό για τα Ι.Χ. Αλλά, όπως είπε η κ. Χασιώτη, μπορούν να σταθμεύουν σε χώρο της παλιάς προβλήτας, όπου επίσης σταθμεύουν και πολλά λεωφορεία που μεταφέρουν επισκέπτες της Σπιναλόγκας. Στο ειδικά διαμορφωμένο, διαγραμμισμένο και περιφραγμένο με ψηλό κάγκελο πάρκινγκ για λεωφορεία, σταθμεύουν τα δέκα λεωφορεία που προορίζονται για μεταφορές επιβατών του «Crown Iris» μαζί με 3-4 τζιπ για «σαφάρι» που επίσης προορίζονται για χρήση επιβατών. Το σύστημα λειτουργεί άψογα και τα σχόλια από τους υπεύθυνους της εταιρείας είναι πολύ θετικά, από τις τέσσερις προσεγγίσεις που έχει κάνει στο λιμάνι μας το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, κατέληξε η Λιμενάρχης.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Check Also

Κρήτη – Έπεσε άγριο ξύλο μπροστά σε περαστικούς

zarpanews.gr Για μια ακόμη φορά στο κέντρο των Χανίων περαστικοί και τουρίστες παρακολούθησαν σκηνές βίας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize