Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κρήτη – 1ο Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη Υπολογιστών, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά

Κρήτη – 1ο Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη Υπολογιστών, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά

1o Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη των Η/Υ, στην Τεχνολογία,
στη Μηχανική και στα Μαθηματικά

1st Summer School:  Women in Science, Technology, Engineering and Mathematics

(WiSTEM 2019)

 

1-3 Ιουλίου 2019

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών
Πανεπιστήμιο Κρήτης

http://www.csd.uoc.gr/~wistem2019

 

Tο Tμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη των Η/Υ, στην Τεχνολογία, στη Μηχανική και στα Μαθηματικά που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουλίου, 2019, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών (κτήριο Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών). Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΤΕΙ Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020». H πρόσκληση απευθύνεται σε μαθήτριες της Α’ και της Β’ τάξης όλων των Λυκείων της Κρήτης, οι οποίες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τα επιστημονικά πεδία της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και άλλων Θετικών Επιστημών.

Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι η άμεση επαφή με τομείς της Επιστήμης που είναι εξαιρετικά γρήγορα εξελισσόμενοι και πολλά υποσχόμενοι, παρέχοντας σε μαθήτριες του Λυκείου τα κατάλληλα κίνητρα και ενημερώνοντάς τες για τις επιλογές σπουδών και τις δυνατότητες καριέρας σε αυτούς τους τομείς. Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία επιλεγμένων θεμάτων της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών και άλλων θετικών Επιστημών με στόχο την, σε βάθος, κατανόηση θεμάτων που άπτονται αυτών των επιστημονικών πεδίων και των νέων τεχνολογιών. Το Θερινό Σχολείο θα εφαρμόσει την τεχνική «Μαθαίνω δοκιμάζοντας» και θα επιλέξει τη θεματολογία του αποσκοπώντας στην εξοικείωση των συμμετεχουσών με πλευρές των εν λόγω επιστημονικών πεδίων που αναμένεται να έχουν υψηλή επιρροή στο μέλλον. Επίσης, το σχολείο θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη και θα αναπτύσσει προσωπικές και άλλες δεξιότητες των μαθητριών.

Συγκεκριμένα, το σχολείο θα παρέχει υπηρεσίες όπως:

  • Διαλέξεις και εργαστήρια σε προσεκτικά επιλεγμένα θέματα των επιστημονικών τομέων που προαναφέρθηκαν.
  • Επαφή και συζήτηση με φοιτητές/ήτριες, ερευνητές/ήτριες και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων αυτών.
  • Καθοδήγηση σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ενημέρωση για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τις σπουδές σε Τμήματα Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και άλλων Θετικών Επιστημών.
  • Ξενάγηση των συμμετεχουσών στα εργαστήρια (και στους χώρους) Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), καθώς και στο Κέντρο Δεδομένων του Πανεπιστημίου.

Το Θερινό Σχολείο θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στις 1-3 Ιουλίου 2019. Η επιλογή των μαθητριών θα γίνει με βάση τις επιδόσεις τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από αυτό στο οποίο φοιτούν.

Αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.csd.uoc.gr/~wistem2019/registration.php

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 27 Μαΐου 2019.

Θα παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης στις συμμετέχουσες που θα παρακολουθήσουν το συνολικό πρόγραμμα του Σχολείου.

Για περαιτέρω επικοινωνία, μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected]

 

Πληροφορίες για το θερινό σχολείο υπάρχουν:

 

Check Also

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης στη διδασκαλία από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Times Higher Education

eduguide.gr Δημοσιεύτηκε και φέτος η ετήσια κατάταξη Europe Teaching Rankings ως μέρος της σειράς των διεθνών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize