Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο

Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχετε στο τραπέζι σας αυτές τις ζουμερές και αρωματισμένες από τα λαχανικά, πεντανόστιμες μπριζόλες

Υλικά Συνταγής

4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες

4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο

φρ. δενδρολίβανο

1 ξερό κρεμμύδι

1 μαραθόριζα

5 καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι σέλερι

½ λεμόνι

½ φλιτζάνι κρασί

1 ½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος

Εκτέλεση

Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο για τις κρασάτες μπριζόλες στο φούρνο, ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.

Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά  και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.

Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.

Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.

Check Also

Υγρά μπισκότα σοκολάτας

steliosparliaros.gr Αυτά τα μπισκότα αποκτούν μια ωραία τραγανή κρούστα, μέσα όμως παραμένουν μαλακά και σχετικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize