Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΥΖΙΝΑ / Κουνέλι λεμονάτο με πατάτες στην γάστρα από τη μερακλίνα Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο!

Κουνέλι λεμονάτο με πατάτες στην γάστρα από τη μερακλίνα Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο!

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά η Άννα Τσουντάνη είναι εδώ για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες της CreteDoc, αποδεικνύντας στην πράξη ότι η μαγειρική δεν είναι δα και τόσο δύσκολη υπόθεση με λίγη αγάπη και μεράκι! Αυτή τη φορά η Άννα μάς ετοίμασε ένα μούρλια κουνέλι λεμονάτο με πατάτες στην γάστρα ή και… χωρίς τη γάστρα, γιατί σε όλα υπάρχουν λύση! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
ελαιόλαδο
χυμός από 2 φρέσκα λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνέλι  και το τοποθετούμε στην γάστρα μαζί με της πατάτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι ,τη ρίγανη και τον χυμό από τα λεμόνια, το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και το σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με 170 βαθμούς περίπου 2 ώρες μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

tip! Αν δεν έχουμε γάστρα μπορούμε να το τοποθετήσουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και να το σκεπάσουμε με λαδόκολλα ψησίματος μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Check Also

Γνωρίζουμε τους καλλιτέχνες μιας ποιοτικής έκθεσης που στόλισε το Στρατιωτικό Μουσείο – Ένας θεσμός υψηλών προδιαγραφών

Μια ποιοτική έκθεση είχε την ευκαιρία να ευχαριστηθεί το κοινό στο Στρατιωτικό Μουσείο Αγώνων Ρεθύμνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize