Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Κοτόπουλο με πορτοκάλι και κονιάκ

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και κονιάκ

Αρωματική συνταγή για το μεσημεριανό

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζετε το κοτόπουλο στα τέσσερα, αλατοπιπερώνετε και το χαράζετε.
  2. Ανακατεύετε το κονιάκ με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε το ξύσμα.
  3. Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και προσθέτετε λίγο στο ταψί.
  4. Ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στους 120 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει μια κόκκινη κρούστα.
  5. Κάθε τόσο αλείφετε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.

Check Also

Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

gastronomos.gr Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10΄ Χρόνος: 40΄ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Νένα Ισμυρνόγλου Υλικά 4 μπούτια, ολόκληρα 1/2 λεμόνι 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize