Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα!

Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα!

Σιγομαγειρεμένο χωριάτικο κοτόπουλο με μελωμένη σάλτσα πιπεριάς και μπύρας στην κατσαρόλα. Ένα καλοκαιρινό φαγητό, εύκολο και πεντανόστιμο!

 

ΥΛΙΚΑ

1 χωριάτικο κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμάρια κομμένο σε μερίδες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε λεπτές φέτες

4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)

1 κουτάκι μπύρα (330 ml)

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

1/2 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το χωριάτικο κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα στην κατσαρόλα, ροδίζοντας πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.

Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.

 

Check Also

Υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

www.argiro.gr Υγιεινό, vegan κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο, αλλά και χωρίς γλουτένη. Περιέχει αντιοξειδωτικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize