Κορωνοϊός- Λοιμωξιολόγος Τσιόδρας – Ποια επαφή θεωρείται υψηλού κινδύνου

Ο Σωτήρης Τσιόδρας / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ερωτηθείς για το σημαίνει να είναι κάποιος υψηλού ή χαμηλού κινδύνου όσον αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας έφερε ένα παράδειγμα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ο κ.Τσιόδρας είπε: «Π.χ. Είμαι σε ένα πούλμαν και ο οδηγός του είναι μαζί μου για μια ώρα σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων.

Εκείνη τη στιγμή θεωρείται υψηλού κινδύνου επαφή. Η γυναίκα αυτού του ανθρώπου, τα παιδιά του και η οικογένειά του δεν έχουν κανέναν κίνδυνο. Αυτοί συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά και μόνο αν έχουν συμπτώματα απομονώνονται. Είναι στα πλαίσια της δράσης της ενεργητικής επιτήρησης των συμπτωμάτων της νόσου, ώστε να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Άρα διαχωρίζεται με βάση τον αλγόριθμο που έχει το υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε υψηλού κινδύνου επαφές και χαμηλού κινδύνου επαφές».
Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το δεύτερο κρούσμα είναι ο γιος της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και το τρίτο είναι γυναίκα που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο μεταξύ, στο σχολείο που φοιτά ο γιος της 38χρονης πραγματοποιήθηκαν σήμερα εργασίες απολύμανσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize