Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Κοντά στην κατάρρευση οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ»

«Κοντά στην κατάρρευση οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ»

Σε μια ασυνήθιστη παραδοχή για το κακό επίπεδο των σχέσεων με τις ΗΠΑ προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη.

Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο σημείο κατάρρευσης και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προειδοποίησε ο υπουργός μιλώντας σε φοιτητές πανεπιστημίου της Μόσχας.

Επισήμανε ακόμη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ότι «οι πολίτες της Τουρκίας έχουν πολύ αρνητική άποψη για τις ΗΠΑ διότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, λένε πάντα ψέματα.

» Οι σχέσεις μας είναι κοντά στην κατάρρευση. Δύο ομάδες εργασίας συστάθηκαν τον Φεβρουάριο για να αποφευχθεί αυτό και θέσαμε έναν όρο: δεν θα ανεχθούμε πλέον να μην τηρείτε τις δεσμεύσεις σας», τόνισε.

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε ότι ένα από τα θέματα που προκαλεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι και η παροχή όπλων από τις ΗΠΑ σε κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς Μόσχα, ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον θα αποφασίσουν από κοινού ένα σχέδιο για την ασφάλεια της Μάνμπιτζ στη Συρία στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχουν στις 19 Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε στρατιωτική επιχείρηση, αν αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις στο πανεπιστήμιο έγιναν την ώρα που ο τουρκικός στρατός ανακοίνωνε την περικύκλωση της πόλης Αφρίν στη Συρία.

Μετά από δύο μήνες επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή και από το ένα χωριό στο άλλο, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από την μισή έκταση της επαρχίας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Γλύτωσε τα χειρότερα η Wall Street – Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

newsbomb.gr Σε μια συνεδρίαση – θρίλερ, οι δείκτες της Wall Street απέφυγαν τα χαμηλά ημέρας, …

Σχόλια

Font Resize