Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κλασική καρμπονάρα

Κλασική καρμπονάρα

Μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών στο πιάτο μας! Αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και τρεις παραλλαγές που θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά Συνταγής

500 γραμμάρια σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι

150 γραμμάρια πανσέτα ή μπέικον

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 ολόφρεσκα αυγά

150 γραμμάρια παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τις παραλλαγές

4 αγκινάρες

4 σπαράγγια

100 γραμμάρια αρακά

λίγο άνηθο

ή

200 γραμμάρια ασπρομανίταρα

1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα μανιτάρια

λίγο θυμάρι

ή

6 λιαστές ντομάτες

2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5′. Σπάμε τη σκελίδα και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1´ -2′.  Το αφαιρούμε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.

Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε πιο κρεμένια υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Η βασική συνταγή καρμπονάρας σηκώνει πολλές παραλλαγές. Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, αρακά και σπαράγγια, ή με άγρια μανιτάρια, ασπρομανίταρα και θυμάρι αλλά και με λιαστή ντομάτα, πιπεριά ψητή, θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

Check Also

Εύκολο, λαχταριστό μυδοπίλαφο!

sintayes.gr Μυδοπίλαφο… Ένα αγαπημένο, παραδοσιακό και εύκολο στη παρασκευή του πιάτο που σίγουρα θα γευτείτε τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize