Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου για το περιστατικό ξυλοδαρμού του εκπαιδευτικού από τον μαθητή

Η κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου για το περιστατικό ξυλοδαρμού του εκπαιδευτικού από τον μαθητή

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Το πρόσφατο συμβάν στο 1ο ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα που η ειδησεογραφία συνηθίζει να προβάλει ως σημεία των καιρών με βαθύτερα αίτια. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε σχολική κοινότητα, αποτελούμενη κατεξοχήν από έμψυχο υλικό (καθηγητές- μαθητές – γονείς) και όχι μόνο από αίθουσες και γραφική ύλη, διαχειρίζεται κάθε ώρα και στιγμή, σε κάθε σχολική χρονιά πλήθος από γεγονότα, όπως διαπληκτισμοί, συγκρούσεις, εντάσεις, ρατσιστικές συμπεριφορές, που αντιμετωπίζονται άμεσα με όλα τα παιδαγωγικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο σύλλογος των διδασκόντων. Τα γεγονότα αυτά δεν δημοσιοποιούνται διότι ούτε στην εκτόνωση τους θα συνέβαλε η δημοσιογραφική καταγραφή, ούτε είναι σκόπιμο να ακουστούν ονόματα ή έστω να υπονοηθούν πρόσωπα τα οποία μετέπειτα στιγματίζονται, ενοχοποιούνται και στην μικρή μας κοινωνία εύκολα περιθωριοποιούνται. Η πόλη μας θα πρέπει να αναδεικνύει τις κινήσεις εκείνες των μαθητών της που την βγάζουν από την αφάνεια με τρόπο δημιουργικό, όπως τα σχολικά προγράμματα και οι καινοτόμες δράσεις που οι μαθητές μας αναλαμβάνουν, πρωτοβουλίες που μας κάνουν να καμαρώνουμε γι’ αυτά και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Κάθε απρόσεκτη και εντυπωσιοθηρικά διατυπωμένη είδηση ενδέχεται να δυναμιτίσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις αντί απλά να «φωτίσει» γεγονότα που οι δάσκαλοι και οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν με κατανόηση και αγάπη.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε με κάθε  τρόπο από τα ΜΜΕ να σεβαστούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα και να μας επιτρέψουν να κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των Μαθητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Check Also

Ρέθυμνο – Μαθητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Στις αρχές Απριλίου ( 6/4/2019-10/4/2019)  το  3ο Λύκειο Ρεθύμνου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις  Βρυξέλλες και συγκεκριμένα …

2 Σχόλια

  1. Όταν ένας μαθητής χειροδικεί ενάντια στον καθηγητή του και τον στέλνει στο νοσοκομείο, αυτό είναι μια αξιόποινη πράξη που πρέπει να γίνεται γνωστή και όχι να αποκρύπτεται. Τα ΜΜΕ καλώς έκαναν και την παρουσίασαν, ώστε να δίνεται διάσταση στο θέμα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή νέων τέτοιων περιστατικών.

    Εσείς, από την μεριά σας, κ. Καπετανάκη μπορείτε να προβάλλετε τα θετικά επιτεύγματα της τοπικής σας κοινωνίας και καλώς θα πράξετε, ώστε να διαφαίνεται το πραγματικό πολιτιστικό επίπεδο του Ρεθύμνου και της Κρήτης και όχι να εστιάζει το πανελλήνιο σε πράξεις βίας και αυτοδικίας δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize