Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / Κινητοποιήσεις από το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ για τις ελαστικές θέσεις εργασιας

Κινητοποιήσεις από το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ για τις ελαστικές θέσεις εργασιας

Κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Πραγματοποιήθηκε στις 13/11 στα γραφεία του σωματείου σύσκεψη των συναδέλφων επικουρικών και ΟΑΕΔ στο ΠαΓΝΗ έπειτα από πρωτοβουλία του ΔΣ του σωματείου μας.

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 300 συνάδελφοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) είτε ως επικουρικό προσωπικό, είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε με μπλοκάκι, είτε με ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία του νησιού με τον αριθμό να φτάνει τους 850 εργαζομένους.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το μεγάλο μέρος των προσλήψεων αφορά συμβάσεις κάθε είδους που αντικαθιστούν άλλους συμβασιούχους που απολύονται. Αυτές οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις 550 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες (ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς του 2012).

Τέλος Φλεβάρη λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που υπηρετούν στο νοσοκομείο μέσω ΟΑΕΔ.
Το πρόβλημα με το επικουρικό προσωπικό, το οποίο δεν έχει πληρωθεί, πολύ πιθανόν να  αντιμετωπίσουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που τώρα είναι με ατομικές συμβάσεις. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα.

Κοινό συμπέρασμα από τη συζήτηση ήταν ότι η αβεβαιότητα και η ομηρία (ανεξάρτητα αν  ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια) πρέπει να σταματήσει.

Γι’ αυτό και πάγια θέση του Σωματείου μας είναι να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μόνιμους!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

  • να πραγματοποιήσει κινητοποίηση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 13:00 το μεσημέρι με στάση εργασίας 13:00 – 15:00 για όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23/11 στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και φυσικά, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό – Σταθερή δουλειά για όλους!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
 

Βρύσαλης Δημήτρης

 

Κοκοβάκης Γρηγόρης

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Μάχη για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Με μηνύσεις απαντά ο Γεωργιάδης

documentonews.gr «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία αναφορικά …

Σχόλια

Font Resize