Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κέικ λεμονιού με λευκή σοκολάτα!

Κέικ λεμονιού με λευκή σοκολάτα!

 

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες γεμάτες νιφάδες βρώμης
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 + 1/2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2/3 κούπας γάλα
3 αυγά + 2 ασπράδια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας χυμό λεμόνι
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπας λευκή σοκολάτα (για γαρνίρισμα)
Χρωματιστή τρούφα (για γαρνίρισμα)

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης , την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το γάλα, όλα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.

Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.

Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Αν το μείγμα μας βγει πολύ παχύρευστο αραιώνουμε με λίγο γάλα, προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά. Αν βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι βρώμης.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι την στιγμή που να βάλουμε ένα μαχαίρι και θα βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τη ρίχνουμε πάνω στο κείκ, μαζί με την τρούφα.

Check Also

Ζάχαρη – Tο αλκοόλ των παιδιών

itrofi.gr Η πρόσληψη ζάχαρης από τα παιδιά πρέπει να μειωθεί, αν θέλουμε να μειώσουμε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize