Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Και με τη βούλα του Υπουργείου κλειστό το αεροδρόμιο Χανίων τη νύχτα

Και με τη βούλα του Υπουργείου κλειστό το αεροδρόμιο Χανίων τη νύχτα

Αποδεκτό έκανε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αίτημα της Fraport Greece για μη 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή από τις 29 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 24 Μαρτίου 2018.

Η απόφαση που καθορίζει τα ωράρια λειτουργίας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας (στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, στα 14 περιφερειακά που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport Greece, αλλά και στα υπόλοιπα, που παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο), εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου και αναφέρει ότι το αεροδρόμιο των Χανίων θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά, από τις 05.30 το πρωί έως τις 24.00 (μεσάνυχτα), πλην τριών ημερομηνιών (29/10/2017, 31/10/2017, 05/11/2017), που έμεινε ή θα μείνει ανοιχτό επί 24ωρης βάσης.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για το χειμερινό ωράριο λειτουργίας κι ΕΔΩ τι ισχύει, πλέον, για κάθε αεροδρόμιο της χώρας.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης εξαπέλυσε σήμερα δριμεία επίθεση στη Fraport Greece για την απόφασή της να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

«Αν πιστεύουν οι “επενδυτές” ότι θα λειτουργήσουν αυθαίρετα σαν αποικιοκράτες, είναι βαθιά νυχτωμένοι! Και εάν δεν αλλάξουν άμεσα τακτική, σύντομα θα έχουν όλους τους φορείς απέναντί τους!», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος ζητά να μάθει «με ποιους από τους φορείς των Χανίων συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα η Fraport» καθώς και «αν οι τέσσερις βουλευτές των Χανίων ενημερώθηκαν γι’ αυτή τη μονομερή απόφαση».

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:

«Μετά από σχετική ενημέρωσή μου, η εταιρεία Fraport επέλεξε να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων «Δασκαλογιάννης».

Απ’ όσα γνωρίζω, το αεροδρόμιο των Χανίων είναι το μόνο από τα περιφερειακά αεροδρόμια 24ωρης λειτουργίας το οποίο αποφάσισε η εν λόγω εταιρεία να κλείνει στις 24:00 και να ανοίγει πάλι το πρωί στις 05:00 π.μ., για τη χειμερινή περίοδο.

Προφανώς η εταιρεία Fraport δεν γνωρίζει ότι, για να τη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως του Αεροδρομίου Χανίων, έγιναν τεράστιοι αγώνες από όλους του φορείς του Νομού Χανίων! Με ποιους από τους φορείς των Χανίων συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα η Fraport;

Άλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν οι τέσσερις βουλευτές των Χανίων ενημερώθηκαν γι’ αυτή τη μονομερή απόφαση».

Check Also

Κρήτη – Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019

Την επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize