Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΧΑΝΙΑ / Καθαρισμός Κλαδισού ποταμού από τον Δήμο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ

Καθαρισμός Κλαδισού ποταμού από τον Δήμο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ

Στον καθαρισμό του Κλαδισού ποταμού, στο ύψος του κόμβου του Βαμβακόπουλου, προχωρούν στην παρούσα φάση τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

 

Την περιοχή επισκέφθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Βλαχάκη και Γιώργο Φραγγεδάκη αλλά και τον γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ κ. Κώστα Στεργιάννη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

 

Στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα, ερπυστριοφόρα και φορτηγά, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και των μπαζών, που υπάρχουν μέσα στην κοίτη του ποταμού.

 

Οι εργασίες (στις οποίες εντάσσεται και ο ψεκασμός από την Περιφέρεια για τα κουνούπια) πραγματοποιούνται στις διευθετημένες περιοχές του ποταμού και θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα περίπου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να δούμε από κοντά την προσπάθεια που κάνουν τα συνεργεία, ανταποκρινόμενοι και στο αίτημα των μελών της Δημοτικής Ενότητας Βαμβακοπούλου που εκφράστηκε δια στόματος του προέδρου της κ. Σταύρου Φανδριδάκη.

 

Ανταποκριθήκαμε αμέσως και έτσι οι εργασίες πραγματοποιούνται σε σωστό χρόνο ούτως ώστε να υπάρξει ο ενδεδειγμένος σχεδιασμός και να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή, όταν θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις.

 

Σε ότι αφορά την περιοχή, μετά την ολοκλήρωση του πρώην Δημαρχείου Θερίσου και την αξιοποίησή του από υπηρεσίες του Δήμο,υ το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα λύσουν χρόνια προβλήματα της περιοχής ».

.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Check Also

Καθαρίζεται η παραλία της Σητείας – Ενισχύει την προσπάθεια η αεροπορία

www.anatolh.com Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα ο καθαρισμός της παραλίας της Σητείας από το Δήμο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize