Καταιγίδες και 9 Μποφόρ! – «Διδώ» – Ο καιρός στην Κρήτη – Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα;

«Διδώ» – Ο καιρός στην Κρήτη: Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα; – Καταιγίδες και 9 Μποφόρ

Ποιες περιοχές της Κρήτης θα «σαρώσει» η καταιγίδα;

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Διδώ», το οποίο «σαρώνει» τη χώρα από της βράδινες ώρες της Δευτέρας.

Που θα «χτυπήσει» σήμερα η «Διδώ»;

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα δώσει, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (meteo.gr) από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως φαίνεται στους 2 χάρτες που ακολουθούν.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Τρίτης (μετά το μεσημέρι έως και το βράδυ) συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης στην Αττική.

Η επέλαση της «Διδούς» στην Κρήτη

Πάντως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις του meteo.gr, η… επέλαση της «Διδούς» από την Κρήτη θα διαρκέσει για ημέρες! Ειδικότερα, βροχές αλλά και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Τρίτη, σε αρκετές περιοχές του νησιού. Αύριο, Τετάρτη, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ηπία, ενώ από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν ξανά, με καταιγίδες, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στους ανέμους, οι οποίοι και θα φτάσουν έως και τα 9 Μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, και σταδιακά από το μεσημέρι και μετά σχεδόν στο σύνολο της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι εντονότερες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα να χιονίσει σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 900 μέτρα. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται τις βραδινές ώρες κατά τόπους στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά έως βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στα δυτικά πελάγη από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα νότια πελάγη με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά, ο καιρός στην Κρήτη, μέχρι την Παρασκευή:

 

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΒροχή ΒροχήΑσθενής βροχή
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΒροχή Ασθενής βροχή 
ΑΜΑΡΙΒροχήΒροχήΚαταιγίδαΑσθενής βροχή
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣΒροχήΑσθενής βροχήΒροχήΒροχή
ΑΝΩΓΕΙΑΑσθενής βροχή Βροχή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα 7 Μποφόρ οι άνεμοι

Ασθενής βροχή
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΑσθενής βροχή ΒροχήΑσθενής βροχή
ΑΡΧΑΝΕΣ  Ασθενής βροχήΑσθενής βροχή
ΒΡΥΣΕΣΑσθενής βροχήΑσθενής βροχήΑσθενής βροχήΑσθενής βροχή
ΓΑΖΙ  ΒροχήΑσθενής βροχή
ΓΑΥΔΟΣΚαταιγίδαΚαταιγίδαΚαταιγίδαΒροχή
ΓΕΡΓΕΡΗΒροχήΑσθενής βροχήΒροχήΑσθενής βροχή
ΖΑΚΡΟΣΒροχή ΒροχήΑσθενής βροχή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα 7 Μποφόρ οι άνεμοι

ΖΑΡΟΣΒροχήΑσθενής βροχήΚαταιγίδαΑσθενής βροχή
ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Ασθενής βροχήΑσθενής βροχή
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΚαταιγίδα ΚαταιγίδαΒροχή
ΚΑΝΔΑΝΟΣΚαταιγίδαΒροχήΚαταιγίδαΚαταιγίδα
ΚΑΣΤΕΛΛΙΒροχήΒροχήΒροχήΚαταιγίδα
ΚΙΣΣΑΜΟΣΒροχήΒροχήΚαταιγίδαΚαταιγίδα
ΚΡΟΥΣΩΝΑΣΒροχή ΒροχήΑσθενής βροχή
ΛΕΝΤΑΣΚαταιγίδα ΚαταιγίδαΑσθενής βροχή
ΜΑΛΙΑ  Ασθενής βροχήΒροχή
ΜΟΙΡΕΣΒροχήΑσθενής βροχήΚαταιγίδαΑσθενής βροχή
ΜΟΥΡΝΙΕΣ  Καταιγίδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα 9 Μποφόρ οι άνεμοι

Βροχή
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ  Ασθενής βροχήΑσθενής βροχή
ΝΕΑΠΟΛΗΒροχή ΒροχήΒροχή
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΚαταιγίδαΚαταιγίδαΚαταιγίδαΒροχή
ΠΑΝΟΡΜΟ  ΚαταιγίδαΚαταιγίδα
ΠΡΕΒΕΛΗΚαταιγίδαΑσθενής βροχήΚαταιγίδαΑσθενής βροχή
ΡΕΘΥΜΝΟ  Ασθενής βροχήΚαταιγίδα
ΣΗΤΕΙΑΒροχή  Βροχή
ΣΠΗΛΙΚαταιγίδαΒροχήΚαταιγίδαΒροχή
ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ  ΒροχήΑσθενής βροχή
ΣΦΑΚΙΑΒροχήΒροχήΚαταιγίδα 
ΤΖΕΡΜΙΑΔΟΒροχή ΒροχήΑσθενής βροχή
ΤΥΜΠΑΚΙΚαταιγίδαΑσθενής βροχήΚαταιγίδαΚαταιγίδα
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑΒροχήΒροχήΒροχήΚαταιγίδα
ΧΑΝΙΑ  Καταιγίδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα 8 Μποφόρ οι άνεμοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize