Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κατάφωρη αδικία για τα σχολεία του Ρεθύμνου η νέα μοριοδότηση – Συστράτευση φορέων για να μην περάσει

Κατάφωρη αδικία για τα σχολεία του Ρεθύμνου η νέα μοριοδότηση – Συστράτευση φορέων για να μην περάσει

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Το φυσούν και δεν κρυώνει οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί φορείς του Ρεθύμνου, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη, τα σχολεία του δήμου και του νομού, βρέθηκαν με την ίδια ή και χαμηλότερη μοριοδότηση. Όπως εκτιμάται, εάν δε ληφθεί πίσω η απόφαση, τότε τα σχολεία της ενδοχώρας θα ερημώσουν και του κέντρου θα αναγκαστούν να λειτουργούν σε διπλοβάρδια. ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ΠΥΣΔΕ και δημοτικό συμβούλιο, συντονίζουν τις ενέργειές τους για να μην επικρατήσει η κατάφωρη αυτή αδικία για την εκπαίδευση στο Ρέθυμνο.

Τον ασκό του Αιόλου με κλειστά τα σχολεία, άνοιξε η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων που υποβιβάζει την ελκυστικότητα των σχολείων του Ρεθύμνου. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σχεδιάζουν συντονισμένη δράση, αφού σε ορίζοντα δεκαετίας θα υπάρξει ανάγκη απογευματινής λειτουργίας των σχολείων της πόλης, εάν δεν είναι πιο ελκυστικά στους εκπαιδευτικούς, τα περιφερειακά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου εξισώνονται με αυτά του Ηρακλείου και των Χανίων, με μοριοδότηση μίας μονάδας, όπως και τα νέα περιφερειακά σχολεία του μητροπολιτικού δήμου, ενώ τα σχολεία στο Λασίθι πριμοδοτούνται με 3 μονάδες. Παράλληλα, και σχολεία της ενδοχώρας του Ρεθύμνου διατηρούν ή και χάνουν από τη μοριοδότηση που είχαν.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά       1 μονάδα

Περιφέρεια Δήμου Ρεθύμνου  1 μονάδα

Λασίθι                                        3 μονάδες

Ενδοχώρα Ρεθύμνου – Σταθερά ή Μείωση

 

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και ΠΥΣΔΕ προβληματίζονται από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι προσεχώς θα συγχωνευθούν και θα καταργηθούν σχολικές μονάδες, δεδομένου ότι υπάρχουν σχολεία στο Ρέθυμνο που λόγω καθυστέρησης στη στελέχωσή τους, ο πληθυσμός τους έχει υποτετραπλασιαστεί με τους γονείς να επιλέγουν γειτονικά σχολεία για τα παιδιά τους και οδηγώντας σταδιακά σε λουκέτο, σημαντικά για την ενδοχώρα σχολεία.

Check Also

Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι «αλλαγές» που συζητούν στην ΕΚΤ

capital.gr Του Γιάννη Αγγέλη Είναι για δεύτερη φορά, όπως και το 2011, που οι συζητήσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize