Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου.

Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.

Μερίδες4
Θερμίδες490 θερμίδες
Υλικά
24 κανελόνια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
1 λίτρο γάλα
1 φύλλο δάφνη
1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη δάφνη και δύο πρέζες από το μοσχοκάρυδο (να μην βράσουν).
Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε πρώτα το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ σε ταψί.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στο ταψί με τη μπεσαμέλ.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα σκεπασμένα. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize